Українська Манітоба
-
Ситуація склалася наступна. Моя робота вимагає зміни одягу, бо я працюю з великою кількістю пилу. І тому кожного ранку та після роботи я перевдягаюся. Сьогодні до мене докопалася одна робітниця, яка вже давно там працює, що я перевдягаюся на 2 хвилини довше. Та не встигаю до 6.00 дійти до свого робочого місця(бо фізично не встигаю так швидко перевдягтися, бо двері відчиняються о 5.50. Ще треба дістатися роздягальні). Її робота не вимагає перевдягання, бо вона працює у іншому цеху, де робота не брудна. Вона просто приходить і ставить свої речі та іде працювати. Інші хлопці перевдягаються теж довше на 1-2 хвилини, але їх ніхто цим не дістає. Тепер намагаюся з'ясувати, що говорить закон у такому випадку, бо в Онтаріо закон на боці працівника в цьому випадку
-
Шановний колега, головне обмеження в правах - це право на час !!! У власників PR або громадян Канади нема обмеження в часі проживання і роботи. А у вас є на три роки WP і якщо за ці три роки не отримаєте PR або не будете в процесі отримання ваше майбутнє тут під питанням... Морочити голову роботодавцю за оплату часу на перевдягання і щось вимагати чого не було... Це прямий шлях потрапити в немилість до роботодавця і втратити роботу...
-
Колезі ваші по цеху що кажуть? Напевно є хто довше вас робить…хтось цікавився цим питанням чи ви єдиний боєць за правду/закони та справедливість… Я на роботу прихожу вже в уніформі… а ось за часи ковіду не можно було так, перевдягались вже на роботі, бо того вимагала вже Province Manitoba Restrictions and Regulations, час на перевдягання оплачувався…
-
Вимоги перевдягатись в робочий одяг на території підприємства не скрізь актуальна, ца може бути вимогою де існують санітарні обмеження як приклад, медичні заклади, підприємства харчової промисловості або професії які вимагають використання специфічного захисношо одягу... прості карпертери, будівельники, верхаус асістмент можуть і з дому в робочому одязі приїхати...
-
In Canada, the rights of all workers, including TFWs, are protected by law. If you're a TFW, you have the same rights and protections as Canadians and permanent residents. Your employer must: give you information about your rights.Oct 11, 2023 www.canada.ca/en/employment-social-development/services/foreign-workers/protected-rights.html
-
Я цілий рік закінчував працю на 15-20 хвилин раніше щоб помитись та перевдягнутись. А приходив зазвичай на 5-10 хвилин раніше, бо автобус так приходить. Ніколи не було ніяких питань.