Українська Манітоба
-
Бачу зайшла розмова за крипту. Підкажіть, будь ласка, якщо ми хочемо деякі гроші вивести з України через бінанс, то як краще це зробити? Закинути собі на wise, а потім звідти на канадський рахунок? Як це показувати в декларації? Бо це не зовсім дохід, це гроші від продажу машини, наприклад.
-
Привіт Групо! Дякую, що прийняли мене, я Енді, і я працюю в кадровій компанії. Будь ласка, не соромтеся написати мені, якщо ви вже в Канаді і потребуєте роботи. Дякую тобі.
-
І в мене таке ж питання. Чи треба виїхати в ЄС наприклад , щоб завезти сюди гроші від продажу майна через кордон і заповнити декларацію і показати договір продажу майна ? Щоб легалізувати ці гроші в Канаді. Інакше як пояснити, як вони в мене зʼявилися в Канаді раптом ?
-
Треба комусь санки? Безкоштовно
-
Якщо ви вже податковий резидент Канади, то ви повинні рапортувати ці гроші в любому випадку. Ніякі виїзди не допоможуть. 😁 Просто зробить це з бухгалтером і він допоможе з правильним оформленням. Також, залежить від типу майна. Дуже приблизно: ви будете платити податок на різницю між ціною майна в канадських доларах на сьогодні і на той день коли ви стали резидентом Канади ( якщо ціна або курс валют сильно змінилися ви можете як "виграти" так і "програти" щось у податках).
-
Вітаємо, Kristina! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
можу говорити лише про власний експірієнс: тисяч 60 так перевів на канадський рахунок - в банку нічого не питали. якби спитали - в мене є декларація з податкової країни єс де кошти були зароблені до прибуття в Канаду, інвойси які оплачував замовник і тд..
-
Ні, вже річну в Канаді. Ми тут уже більше року, одну декларацію подали і ось намагаюсь зрозуміти, як ці кошти з wise декларувати чи ні, якщо я матиму договір купівлі/продажу з України. Я написала вже бухгалтеру, чекаю на відповідь, але цікаво почути реальний досвід інших людей