Українська Манітоба
-
Вручну
-
Вітаю спільнота. Чи є тут ті, хто вже підробляв в якості snow removal? Не могли б ви поділитися з власного досвіду, що краще одягати, бо тільки планую скуплятися. Як я розумію, то краще мати якісь ski pants, комплект термо-білизни, балаклаву тощо
-
Звичайно в банк, а то не буде стимулу вчитись. Закінчить можна буде повернути гроші з загашнику.
-
Навіщо відкладати? Нехай бере кредит на навчання і вчиться.
-
Добрий вечір порадьте майстра який може почистити ноутбук.Дякую
-
Питання витрат. Все досить просто. Але то справа кожного як менеджити бюджети. Зверну увагу, що відкласти на університет - це 100 доларів щомісяця - і за 10 років буде 20-25 тисяч десь, якщо інвестиційний дохід 5-10% річних плюс CESG грант (до $500 щороку). Якщо дитина вчиться біля батьків, то 25к - це 2-3 роки навчання. Якщо їде в інше місто, то, грубо кажучи, десь рік навчання з проживанням, залежно від опцій проживання. Якщо почнете відкладати, коли дитина ще навіть не в школі, то можна добре відкласти грошей. Далі пенсія. Можна (і бажано) самому мати власний RRSP рахунок, куди відкладати гроші. Плюс, якщо ви працюєте і у вас нормальний роботодавець, то ви відкладаєте 3-4% від вашої з/п щомісяця, а роботодавець відразу докладає 50-100% на цю суму. Таким чином ваш пенсійний рахунок досить швидко росте. В комбінації з роботодавцем ви відкладаєте в 1.5-2 рази більше грошей на пенсію. Звичайно, залежить від розміру з/п та інвестиційного доходу. Однак, якщо самому трохи розібратись, як менеджити інвестиції, то можна стабільно мати 8-10% річних без особливого ризику.
-
От це питиння мене мучить останні пів року. Я дійсно того не роумію
-
Цікаво, як же людям із заплатою 60-90К (до податків) виходить і відкладати 10% на пенсію, на освіту дитині, їздити у відпустку цілою родиною та тусити кожні вихідні на пляжах, озерах, волонтерити на громаду тощо. І ще купити будинок і авто в кредит, яке давно виплатилось достроково. І при чому нормально харчуватись, водити дитину на платні гуртки тощо. Прям тут усі в Канаді заробляють по 300 тисяч на рік )))
-
Тому що людей в 10 раз більше 😜