Українська Манітоба
-
Так, однак, щоб про той бізнес дізналась податкова, він мусить хоча б десь засвітитись. Можуть бути незадоволені клієнти, які поскаржаться, може бути ще щось. Наприклад, часто такі нелегальні бізнесмени вирішують "а, не буду я увесь дохід декларувати, а лише половину..." Сподіваються, що заплатять менше податків. Однак, податкова питає "А підтверди-но свої доходи і дай нам роздруківку зі свого рахунку, наприклад, де ти проводиш ті транзакції". Але ж показати рахунок не зможуть, бо там буде інформація про усі транзакції... І тут починається катавасія, бо бізнесмен пише "А я тільки готівкою приймав гроші..." Ну і починаються багато дурних і незрозумілих рухів, якими людина себе лише закопує більше.
-
Дякую за відповідь, А чому саме драфтером? чому не bim modeler, bim manager або architecture technician?
-
Це для прикладу було. Кілька знайомих, які були головними архітекторами у своїх країнах та компаніях, почали саме з драфтерів у Канаді. Ну і також ростуть, стають щось типу Architectural Technologist, але ніколи не мають посади архітектора, яка потребує ліцензії. Маю знайомого, який каже, що йому і так окей і зарплата, якщо і зміниться після магістратури, то не особливо. Відкривати свою власну фірму він не планує, а тому порахував, що вартість та сили, витрачені на фул-тайм магістратуру, не окупляться.
-
А проходить варіант щоб пройти тільки модуль building codes?
-
-
Ніяких. Просто архітектори в Канаді повинні довчатись, щоб мати право займати посаду архітектора, мати право затвердження архітектурних планів у своїй компанії тощо. Дипломи з інших країн оцінюються у регулятора, який завжди каже: "окей, ми тобі бакалаврат зарахуємо, а магістратуру роби в Канаді". А парт-тайм магістратури, наприклад, у Манітобі немає. Тільки фул-тайм.
-
А які проблеми виникли з легалізацією диплому?
-
Оцінюйте свій диплом у WES, подавайте до регулятора на оцінку - і будете мати офіційну відповідь. Однак, регулятор має вимогу - мати місцеву магістратуру. Це суто зі спілкування з кількома знайомими-архітекторами з різних країн, які тут хотіли також стати архітекторами. Ніхто не став за вже десяток років перебування в Канаді.
-
Доброго вечора! Підкажіть будь-ласка при купівлі нового авто в кредит, яке страхування краще обрати? Страхування робить тільки MPI? Чи є сенс брати якесь додаткове страхування від дилера?
-
Потрібна допомога в такому питанні. У моїх дітей паспорти на початку війни були прострочені , але ми могли виїхати з України , оскільки це було можливо. У Європі у нашому Консульстві дітям продовжили ці паспорти , тобто на наступній сторінці поклали штамп , що Термін дії продовжено (вказано до якого числа ), візи ми отримали вже після цього і відповідно візи теж у цих паспортах. На даний час ми в Канаді, в'їхали сюди без проблем. Якщо нам потрібно повернутися в Україну на місяць , чи не буде проблем з в'їздом назад у Канаду? Чи краще зробити нові паспорти і поставити візи у них ? Якщо так , то який процес цього ? Бо мені сказали , що еміграційні офіцери можуть не впустити дітей знову, але не розумію чому ? Може в когось була така ситуація.Буду дуже вдячна за допомогу , бо це дуже важливо.
-
Дякую за відповідь. В цьому чаті радили gap insurance та lose of use - страхування від mpi теж це включає?
-
Щиро дякую п. Дмитро . Так , візи дійсні по термін дії паспорта , який продовжили . Але у мене є нові паспорти , практично зробила їх перед від'їздом у Канаду, візи швидше були у продовжених паспортах, тому нічого змінювала . А чи можна тут вклеїти візи у нові паспорта , щоб точно бути впевненим, чи знаєте який процес і чи потрібно довго чекати ?
-
Вітаю. Вам повезло.