Українська Манітоба
-
За 2023
-
Народ, можна без юмору будь ласка! Я працював у канаді рік, захворів экзимою(алергія на холод 4 категорія, коли в зимку від крові булькають кросівки) потім зробив U4U программу. При перетині кордону с США, мене посадили у тюрьму на 4.5 місяці бо я покинув україну до війни і не пасую під пароль. Але потім випустили. Я не встиг подати налогову декларацію у канаді. І вже не можу покинути США. Бо під паролем. Які можуть бути наслідки? У Канаду не збираюся повиртатися.
-
А що буде якщо я її не подам? В Канаду я не збираюся. Але канадська картка ще є. З першої роботи наврядчи зможу взяти форму на декларації
-
If you have not filed a tax return, you could be charged with a summary offence under the Income Tax Act. If you are found guilty, the penalties can include substantial fines and a prison sentence. Якщо на вас відкриють судову справу у Канаді, то вам ніколи не бачили притулку у США. Канада та США обмінюються даними про злочини.
-
роботодавець ті форми і так завантажує в податкову. Тобто податкова знає скільки ви заробили і скільки маєте сплатити. Якщо вони коректно знімали з вашої платні податки то і доплачувати не прийдеться. Якщо не зробите декларацію то вам не зроблять tax assessment (інколи треба на кредити тощо) ну і це може вплинути на якісь подальші аплікації типа громадянства наприклад. Якщо ви винні щось податковій то ХЗ. Будуть пеню нараховувати, але навряд чи і інтерпол подадуть чи щось таке.
-
Вітаємо, Катя! Нагадуємо про правил нашої групи: 1. Спілкуємось української або англійською 2. Поважаємо один одного. 3. Ні спамі, рекламі, фейкам. Корисні лінки: Ukrainian Canadian Congress - Manitoba Імміграція до Манітоби (Телеграм) Українська Канада (Facebook) Українці Манітоби (Facebook) Українська Канада (Facebook)
-
Я покинув неньку до війни = означає що пароль мені дати не можуть. Але і депортуапти не можуть. Що робити не знали. Та в кінці кінців відпустили. Там достатньо українців сидять доречі. А ті хто викинув паспорт, або з китаю, сомалі, чи афганістан - можуть сидіти роками, бо їх країни не приймають назад. І Америка їх не хоче.
-
Подати можна онлайн, наскільки знаю. Або через бухгалтера (їх тут багато, в тч наших). Щодо неподання не знаю - імовірно, це питання теж можна адресувати бухгалтерові.
-
Доречі там зараз реально жесть з мігрантами, индуси лізуть через кордон з канади до США, тисячами, прикордонники в шоці. Тюрьми забиті індусами. Я під руку попав
-
Я отримав U4U. Одна з умов отримання U4U - покинути україну після 22го числа початку війни. Прикордонники мають право впускати/ не впускати. Але є шанс, що вони приймуть рішення затримати до розясненя. Зазвичай це триває до 2 місяців. Але я намагався виграти притулок та програв.