Українська Манітоба
-
Мій тато влаштовувався тут на роботу, звичайний автосервіс, а на кримінал перевірили по ходу не хіба в Канаді, там анкета така була як на Cuaet і аж через кілька днів прислали job offer… таке ж було з правами…поміняв на Манітобські, а майже три місяці не дозволяли сідати за кермо клієнтської машини…сказали, що йде перевірка(бо ти тут не здавав), а що перевіряли я незнаю… цікаво, як часто бувають такі перевірки? Бо вже і незнати що? коли? і звідки випливе?
-
Зараз в Україні дефіцит чоловіків не тільки в військовій сфері. Мери Одеси та Дніпра скаржились на брак водіїв громадського транспорту, навіть жінок почали навчати, хоча в Канаді напевно жінки давно вже автобусами керують. Тим часом знайомий пише, що в Калгарі 4 місяці не можуть роботу знайти
-
У 2023 році, коли подався на security clearance, я давав інформацію про колишніх роботодавців з України, де працював 9-10 років тому. Потім з ними контактували від уряду: присилали форму для заповнення. Також мені треба було давати довідку з поліції з України. Однак, це все тому, що я подався на security clearance до того, як минуло 10 років життя в Канаді. Я подався на 9-му році життя в Канаді. Подався би зараз - не треба було б нічого з України. Для reliability clearance треба інформацію всього за 5 років життя. Якщо тих 5 років в Канаді, то все дуже просто. Однак, таких робіт небагато. Кар'єру можна зробити і без цього, особливо, якщо це приватний сектор.
-
Дякую за відповідь… Про свідоцтво це сильно…коли хочеться і сміятися і плакати одночасно….
-
Ніяк не відобразиться. В міжнародний розшук можуть оголосити лише за тяжкі та особливо тяжкі злочини. І процедура не дуже проста, плюс погоджує Інтерпол (а вони також дивляться що це за стаття). Взагалі інколи здається що простіше намалювати собі свідоцтво про смерть в Україні :)
-
Зрозуміло. Тобто оновити дані треба, щоб не нарватись на штраф, але в принципі це більше нічим не загрожує (поки що). Дякую вам, все стало на місця
-
Ну…типу стати на облік мають жінки певних спеціальностей та оновлювати дані кожні 5 років Мобілізувати жінок не можуть. Лише за згодою… Якось так, якщо дуже сухо
-
Дякую. Знайшла ще таке: "Процедура реєстрації на військовий облік здійснюється в ТЦК. На жінку, що прийшла стати на військовий облік, заводять особову справу. Потім її спрямовують на медкомісію, яка зробить висновок про придатність чи непридатність до військової служби. Після постановки на військовий облік військовозобов’язані жінки мають такі ж самі обов’язки, як і чоловіки, — законодавство не розрізняє військовозобов’язаних за гендером. Винятком є випадки, передбачені законодавством із питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі. Тобто жінки мають, зокрема, уточнити свої військово-облікові дані у відповідних ТЦК після 18 травня. Це можна буде зробити й за допомогою електронного кабінету. Нагадаю, створити й забезпечити функціонування такого електронного кабінету Кабінет Міністрів має у двомісячний строк із дня опублікування закону про мобілізацію. Важлива зміна в законодавстві щодо мобілізації жінок стосується пункту 12 статті 1 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”. Зазначено, що жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час у добровільному порядку. Тобто примусово мобілізувати жінок не будуть. Крім того, навіть у мирний час жінки можуть бути прийняті на військову службу та службу у військовому резерві тільки в добровільному порядку (за контрактом)." Тобто законодавство не розрізняє гендеру з одного боку, але жінки примусово призвані бути не можуть - з іншого. Тобто, я так розумію, все на розсуд якоїсь конкретного людини, бо Закон може бути прочитаний і так, і так.
-
Я бачу ,що тут є розумні люди ,які можуть відповісти на моє питання,мабуть. Згідно ст.33 Конституції України,моє право вільного пересування (в тому числі покинути Україну) може бути обмежене згідно закону України. Питання: на базі якого закону це право наразі обмежено? І цікава ,як на мою думку, інформація про ТЦК. ТЦК не мають правосуб'єктності (бути учасником правових відносин), так як в державному реєстрі юридичних осіб їх не має (тобто вони не існують в законному полі). Це виявилося після подання позовів до суду на ТЦК (або від них самих ).
-
ст8 ЗУ "Про правовий режим воєнного стану" "...встановлювати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, особливий режим в’їзду і виїзду, обмежувати свободу пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів;" zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text
-
україна — це беззаконня. неможна сподіватися на закони, кожний сам за себе.