Українська Манітоба
-
Вибачте, без образ. Але після декількох випадків всі мої донати йдуть або тим, кого я особисто знаю, або у "Справу Громад".
-
До речі, якщо хтось шукає куди задонатити, є купа відкритих зборів на конкретних дітей на dobro.ua. Я давно співпрацюю з цією платформою, ми зробили разом багато проектів, збори на дітей з початком війни просіли страшно, тому що великі компанії, які закривали ці збори, переорієнтувались на військові донати і діти в страшній ситуації зараз. Там можна просто на сайті задонатити напряму. І якщо у вас є аудиторія в соцмережах, можна обрати собі конкретну дитинку, зконтактувати з менеджером добра і вони зроблять вам персональне посилання, щоб ви розмістили його у фб чи інсті і люди, які хочуть привітати вас з днем народження, наприклад, можуть донатити цій дитині і потім ваш збір приплюсують до її збору. Там не тільки діти є, всякі різні збори (я просто тригерюсь дітьми саме, тому про них пишу))
-
Дякую, Ліля 🥰 Через пару тижнів закриватимем наступну дитинку, не пропускайте сторіс, буде ще зеленіше))
-
В Манітобі федеральна поліція RCMP повідомляє, що минулого тижня шість осіб із різних країн були затримані під час спроби нелегально перетнути кордон із США до Канади. За даними поліції, 14 січня групу помітили з повітря, коли вони переходили кордон пішки поблизу Емерсона. Офіцери зазначили, що деякі з затриманих були одягнені неналежним чином для морозної погоди, тому викликали швидку допомогу, щоб забезпечити їхню безпеку. Серед затриманих були громадяни Йорданії, Судану, Чаду та Мавританії. Їх заарештували і передали до Канадської прикордонної служби. Ці арешти відбулися на тлі зростання занепокоєння через нелегальні перетини кордону. Цього тижня правоохоронці посилили свою присутність у прикордонній зоні, використовуючи гелікоптери Black Hawk, оскільки Дональд Трамп офіційно обійняв посаду президента США. Трамп закликав Канаду вжити заходів для припинення нелегального перетину кордону мігрантами та контрабанди наркотиків. Він навіть пригрозив запровадженням тарифів, щоб домогтися виконання своїх вимог. Повітряне спостереження є частиною масштабного плану Канади з модернізації системи безпеки кордонів, на який виділено 1,3 мільярда доларів, у відповідь на вимоги адміністрації Трампа. Нелегальний трафік давно викликає занепокоєння на кордоні в Манітобі. У 2017 році двоє громадян Гани втратили пальці через обмороження під час спроби перетину. А в 2022 році родина з Індії, до складу якої входили двоє дітей, загинула від переохолодження, намагаючись перейти кордон зі США до Канади під час січневої заметілі.
-
Дональд Трамп почав депортацію нелегальних мігрантів зі США. Для цього використовують військово-транспортні літаки.
-
Чисто цікавості для: навіщо гелікоптерами патрюлювати коли є дрони, здатні на це і на довший термін? Зафіксували перетин, викликали прикордонників..