Щось мені підказує, що навіть якщо хтось загориться цією ідеєю, то знаючи рівень бюрократії в Канаді, на це потрібно років 100 буде 🙂
На мою думку тут можна обмежитись однією поліцією, просто необхідно збільшення штату поліцейських і коли я кажу збільшити, то я маю на увазі на стільки, щоб кожен район патрулювався!. Не може так бути, щоб людина дзвонила стосовно злочина, а поліція не приїжджала тому що це не так важливо та є більш пріоритетни виклики, це нонсенс. Поліція повинна реагувати на всі, абсолютно всі виклики! Так, пріоритет має значення, але це не означає, що щось можно ігнорувати.
По-перше, необхідно саме максимально приділити увагу превентивному методу боротьби зі злочинністю. Райони, які всім добре відомі та є епіцентром кримінальної активності повинні патрулюватись 24/7.
По-друге, встановити камери відеоспостереження. Це ж в рази прискорить пошук злочинців та мінімізує бажання порушувати закони. (Чомусь поставити камери на перехрестя змогли для контролю швідкісті, а CCTV ні).
По-третє, ввести адміністративне покарання за псування майна. Розбив скло машини, автобусну зупинку, вітрину магазину? Плати гроші! Немає грошей? 3,14здуй прибирати сміття та наводити чистоту у місті. Якого х#R платникі податків повинні за їх проступки платити зі свого карману?
Проблема кражі у магазинах вже переросла в фарс якійсь. Потрібно змінювати закони, надавати змогу охоронцям хоча би мати право затримувати грабіжників. Нехай вони повинні будуть пройти спеціальне навчання для отримання ліцензії, але необхідно щось з цим робити. Інакше роль охорони тут інакше як цирком не назвеш, а бізнес має постійні збитки.
Цікаво те, що всі знають про цю проблему... чомусь щоб захистити алкомаркет вони а не аби як постаралися ... охороняється круче ніж банк, а що приватним підприємцям робити?)) щось мені підказує, що такий сценарій для них не пройде))
Але це все ходьба по колу, тому що грошей на це немає, а ущімлять ущімльоних ніхто не буде. Так що казочкі кінець, а хто слухав - молодець 🥲