Українська Манітоба
-
Я і до Канади це знав, але в Канаді зрозумів це чітко і на все життя: немає поганих націй — є хороші і погані люди. Тут я отримав стільки добра від людей різних національностей світу: китайців, індійців, філіппінців, місцевих канадців, індіанців, німців, арабів, євреїв, місцевих українців. От справді, я зрозумів що Канада — це насамперед ЛЮДИ. Більшість людей тут дійсно виховані та людяні. На жаль, конфлікти були тільки з нашими співвітчизниками, які приїхали після війни. Хоча, коли я залишав Україну, був упевнений, що добріших за українців, напевно, немає.
-
Ти буржуйка, годуєш кота сушами 😻
-
Оце я дуже не люблю коли я називаю одне ім'я, а хтось втручається і називає мене по іншому! На роботі, навчанні я звикла бути Ольга, я не Оля! Я Оля лише з друзями що знають укр, рус. Одна дурепа сказала вчительці англійської "Це Оля, її так можна звати". Ну що це за нахабність?! Я сама можу сказати як мене і де звуть
-
Та ні у Німців саме кукуха на мові. Ми в березні 2022 приїхали в Німеччину, у маленькому містечку ми були першою родиною біженців. Більшість дуже добре віднеслись. Але довго шукала лікаря, який міг би спілкуватись англійською, мене записали і я очікувала прийом 3 тижні. Коли я прийшла на ресепшені мені відмовили в прийомі сказали приходити з перекладачем. Жінка мене нормально розуміла англійською і просто мене повідомила, що це Німеччина і тут розмовляють німецькою. Через ще 3 тижні прийшла зі знайомою і мене прийняли, але я спілкувалась з лікарем… увага… англійською. Ось так)) можете собі таку ситуацію уявити тут? Додам, що ми ніколи не були на виплатах, я працювала в Німеччині і зп в мене була побільше тієї жіночки на рецепції, з відповідними виплатами на мед страховку, а навіть не буду озвучувати ту суму. Таке відношення - це основний фактор, чому я не в Німеччині, а тут.
-
Тому завжди є про що подумати Навіть не засуджую "туристів' що шукають місце 🌚
-
В мене багато друзів з Німеччини хочють сюди, лякає багатьох, те що тут наприклад немає лікарняних як в Німеччинні, безлімітно хоч через тиждень можеш брати, відпустка в Німеччині 26 днів на рік а не 10 днів через рік роботи, так соціал тут в Канаді хромає на обидві ноги, і якщо ти без роботи в Німеччині, біржа праці оплатить оренду твого житла, медичне страхування і соц.допомогу в районі 70% твоєї зарплати
-
Не можу погодитись. Та холера московита усі під шумок Г, жодного нормального не бачила. Та і ти не виділив. Та і українці є, які вже намагались показати, хто тут головний. Серед канадців є багато таких, що не люблять усіх тих, яких ти назвав. А українці так, тут на доброму рівні. Але також, канадійці будуть тобі посміхатися, але скаргу залишать😂