Українська Манітоба
-
Всім доброго дня, маю таку проблему що компанія в якій я працюю не відповідає умовам отримання ПР, і шукаю нову роботу може хтось зможе допомогти чи підказати людей ? Шукаю роботу в сфері будівництва , маю фалл протекшин, авп і свін стейдж тікети, власний хєнд тулс та необхідне ППЕ , маю досвід в вертикальному руфінгу, сайдінгу, кладки металевих панелей , трішки знаюсь в драйволі, вільно володію англійською, якщо хтось допоможе буде дуже вдячний , вибачаюсь за спам
-
Добрий день підкажіть будь ласка контакти сантехніка
-
Дякую.
-
Поясніть? Що саме втрачаємо?
-
Ми вчора переглянули. В неї Federal tax 83$ в мене 234$, скоріш за все пов‘язано з чимось чого не розуміємо;)
-
Зрозуміло, саме в нас почала працювати як місяць. До того працювала в іншому місці. Дякую всім за пояснення;)
-
Боже упаси, закидати гроші на РРСП, якщо у вас низький рівень доходів. Також, якщо у вас зарплата 20 доларів на годину, то ви і так на майже мінімальному податковоу щаблі і особливо ні FHSA, ні RRSP не допоможуть. Малі доходи - поповнюємо TFSA та з цього року FHSA (тільки якщо збираєтесь купляти житло в Канаді). Вищі доходи - додаємо RRSP.
-
Я не фінансовий консультант. Можу розказати як я це бачу. Я виходжу з того що новоприбулі, люди з низьким-середнвм англійським, що працюють на мінімалку або 20 за годину і з собою привезли менше 30000 КАД. 1) Після отримання ПР, вам доступна подача на RENT ASSIST. В залежності від доходів буде виплачуватися допомога максимум що був у нас 2 роки тому - 900 кад на місяць. www.gov.mb.ca/fs/eia/rent_assist.html#:~:text=Rent%20Assist%20is%20a%20financial,successfully%20into%20training%20and%20jobs. 2) Зараз вам доступний FHSA, зберігальний рахунок на купівлю першого будинку. Гроші що ви на нього кладете вираховують ся з вашого інкому річного при розрахунку податку. Тож зменшуйте свій такс брекет у тому році в якому ви їх закинули на рахунок. Також вони не оподатковуються коли ви купуєте перший будинок. www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/first-home-savings-account.html 3) також можна закинути гроші на RRSP. Вони також піднімуться від вашого інкому у році коли ви їх закинули. І їх ви зможете також використати на купівлю першого будинку.www.canada.ca/en/revenue-agency/services/tax/individuals/topics/rrsps-related-plans/what-home-buyers-plan.html 4) коли ви приїхали у вас немає кредитної історії та ви елементарну не шурупаете А районах міста, таксах, цінах і тощо. Тож треба рік два щоб звикнути.
-
Піду у вересні наступному вчитись по отій державній програмі по податках🙃 треба з усім цим розібратись для себе.
-
А ок. Якщо вона працювала, скажімо, 10 місяців у іншого роботодавця, а у листопаді прийшла до вас, то цілком ймовірно, що їй ще й прийдеться доплачувати податки потім, якщо зараз не вираховують всі. Також цілком можливо, що з неї не вираховують СРР та ЕІ, бо вона вже виплатила річний максимум через попереднього роботодавця. Факторів багато.
-
Тож я бачу наступну схему. Приїхав. Знайшов роботу фул тайм. Пішов до фінансового консультанта. Дочекався ПР. Подавася на рент ассіст. Якщо заробіток з України був мінімальний, то отримуватимете що біля 800-900 на місяць (дізнавайтесь сумми самі, бо я не в темі). Гроші що на будинок відкладаємо на FHSA, якщо вибрали рум і є зайві кошти відкладаете на RRSP. Паралельно живемо, платимо рент, користуємося кредитками, дивимося будинки, райони моніторимо ціни, моргейджрейт тощо. Через два роки коли дохід стане вище і рентасіст знімуть, купуєте будинок. Перший внесок з FSHA та RRSP без податків. Рахуйте самі.
-
Та звісно ні, то має бути зважене рішення;)