Українська Манітоба
-
Дивні порівняння. Українці живуть на своїй території. Вони автохтони, які мають свою країну. Євреї анаалогічно. Корінні народи Канади не мають своєї країни. Вони завойовані, дискрміновані. Їх не вважали за людей до 1960 року - в цей рік вони отримали право голосувати. Процеси дискримінації не зупинились магічним чином після цього.
-
Слухайте, ну я до 27 років жила у Кривому Розі, в нас з чоловіком будинок був на Большовику, там поряд психіатрична лікарня і дім нічного перебування для безхатьків бук, як не смішно напроти садочку. За 5 років життя там в будинку мені жодного разу не було страшно ходити вдень. Вночі ходила трошки швидше, але ходила. За 5 років в нас там не було жодного вбивства. Донька з місцевою малечею гуляла вуличками і якось ми не напрчгались. А тут я іноді напрягаюмь коли в автобусі бачу що «накачана» людина зайшла, бо не знаю що там в голові. В Київі коли п‘яний заходив в тролейбус то аби на наступній зупинці зсажувли або не пускали взагалі, бо безпека людей важлива. Напягаюсь коли малий в зал на автобусі їздить, дзвоню постійно. Тому таке. Вінніпег не таке вже і густо населене місто аби не можна було порядки навести;) просто немає механізмів мабуть. Банди звісно і в Україні є, і смертей багато, але зазвичай то розборки, а тут дійсно таке враження що по настрою людей вбивать, просто тому що. Хоча вцілому нам тут подобається і звісно з машиною безпечніше. Проте у нас одна машина на родину і тому автобусами все одно користуємося.
-
Можуть. У випадку з Евреями - будь ласка... А, пробачте, їх діскрімінували на протязі 2000 років, а не 200 Українці Теж народ Дискримінація з часів Петра 1, чи раніше? Тобто мінімум 300 років дімкримінації, заборони рідної мови, знищення цвіту нації, голодомор та інші знущання. Де якім народам подібне навіть не насниться у кошмарі.. Але ж дивитися, продовжують розвиватися... То що, не може бути іншого результату? Може. Але він нікому не цікавий.... Бо алкоголік кине пити.... родина буде в розпачі....
-
Ну Євреї 2000 років не жили на своїй теріторії, і їх звідусіль гнали.
-
Really? А те що багато країн їх вбивали мільйонами на депортували, булілі, забороняли практикувати їхні вірування, слідувати традиціям?! Почитайте як над ними християни знущались.... Благаю, я вважаю вас освіченою людиною Не треба, зупиниться... Бо ви зараз ще прчнете тут Від річки до Моря кричати
-
Та я не порівнюю, просто скорегувала вас;) я думаю насправді якщо брати кожну окрему людину, то вибір і особливо можливості в цій країні є у кожного бути свідомим освіченим громадянином. Було б бажання. А можна звісно і наступні 500 років виховувати в родинах ненавість до колонізаторів, жити на забезпечення державне і т.д. Насправді вибір кодної окремої людини і родини. І не можна колонізацію пояснювати а іноді і виправдовувати стан речей.
-
Я знаю історію не гірше, ніж ви. Моє питання: який сенс порівнювати народи та їхні історії? Який це має стосунок до Канади? Жодного. Тут є проблема, і тут її треба вирішувати і розуміти. А не називати 4% населення Канади алкоголіками, як ви назвали. Індіанці жили на території Канади останні 12 тисяч років
-
Over the span of 10 days in July 2022, two Ontario residents were able to scam 14 Manitobans, stealing a total of $145,400 through what is known as the ‘grandparent scam’. A typical scam involves someone researching potential victims by reviewing obituaries and internet searches, and then calling the victim posing as a grandchild in legal trouble and have been arrested by police, needing cash in order to be released. In these particular cases, the victims agreed to provide the cash and were instructed to write a specific file number on the envelope containing the money. The scammers then picked up the envelope from the victim’s home and police were able to secure surveillance footage of the scammers in an illegally rented vehicle. Winnipeg Police Service officers were able to recover eight different envelopes with the false file numbers written by the victims, totalling $75,200. The two scammers were arrested and charged with fraud and theft.
-
Евреї 2000 років не мали власної держави, та були розкидані по всесвіту Поцікавитись історією Евреїв. Будь ласка, не треба про останні 80 років їх історії.... на фоні 2000 років це мить. Ще скажіть що іх мільйонами не нишчили ніколи, й то буде Cherry on the Cake Згноблені, діскримфновані, ви назвіть слово, яке до них не були застосовано,- зробимо Факт Чек 😀 З Українцями трохи легше, але вони так саме були колонізовані та захоплені, не маючи права голосу на своїй землі сторіччями
-
На жаль, багато українців в Канаді обрали повний ігнор історії Канади та індіанців. І це відбувається не тільки зараз, а десь з 60х років 20-го століття. В універі Альберти є одна професорка, яка досліджувала відносини українців-перших поселенців та корінних народів, які жили спершу поруч і допомагали одні одним. Потім, десь у 50-60х роках 20-го століття українські фермери пішли звичною дорогою європейців, витісняючи індіанців з їхніх земель