В мене була дещо інша ситуація, але по суті схожа.
В Україні полікувала 2 зуба. Вони не боліли, але на них стояла стара пломба, більше 10 років. Лікар запропонував змінити. Після того зуби стали боліти, як пишете і ви. Лікар так само казав, що то тимчасово, пройде, мастити всілякими штуками від чутливості, бо карієс був глибокий і після чистки вони близько до нерва підійшли.
Так тривало місяців з 9, поки в один прекрасний день тут в Канаді я прокинулась зі страшенним болем. Поіхала до стоматолога , сказали, що є запалення і треба лікувати канали. І що спровокував це остаточно сильний Вінніпезький мороз, бо зуби й так були чутливі.
Після лікування каналів я все одно відчувала зуби. І тоді лікар сказав, що треба йти до іншого лікаря), вищоі категоріі, який , можливо, буде знову відкривати той зуб і вже лікувати медикаментами, бо запалення могло піти глибше, бо я довгий час то терпіла. В результаті так і сталося. Мені знов переліковували той зуб. Але гроші, які я заплатила в перший раз, лікар перекинув в рахунок оплати тому другому лікарю ( вони в одній клініці). Та я розумію, що то була його особиста ініціатива і своєрідне співчуття до мене. Бо страховки я не мала, платила зі своєі кишені. А роботу свою він зробив якісно, то не його вина була.