Тут багато вже працює новоприбулих у різних банках. Певно в кожному відділенні CIBC банку вже по одному чи двох.
1. Починати треба з customer service representative. Це касир-операціоніст по нашому. Це моя порада. Це найлегший шлях, і найправильніший, як на мене. Бо ви починаєте з Нуля. Таким чином ви вчите програми, законодавство, різні типи рахунків (а їх тут огого), оподаткування та багато іншого.
Як шукати роботу? Так як і в українських банках: на сайтах пошуку роботи, на сайтах банків (у розділі вакансії ). Особисто я знайшла роботу, прийшовши у відділення відкривати рахунок. Ми розговорились з спеціалістом і вона сама мені запропонувала скинути їй резюме. Через 3 дні я мала співбесіду з керівником (ще з готелю по відео 😁). Я ще тоді подумала, що то не серйозно, бо хто наймає по відео…
Не цурайтесь, якщо вам запропонують парт тайм на початок. Повірте, якщо ви себе покажете (а ми Українці, розумні, роботящі), то вам знайдуть місце на фул тайм за пару місяців. Коли мене на співбесіді запитали, яку роботу я шукаю, парт чи фул тайм. Я чесно сказала, що для PR мені треба фул, але якщо немає на разі такої вакансії, то я і на парт погоджусь (взяли на фул). Щодо зарплати - то це відкрита інфо, яку можна глянути на сайті Glassdoor.
Щодо рівня англійської мови. Я не знаю, який рівень мови повинен бути, щоб працювати в банку. Я не знаю який рівень був у мене. Ви повинні розуміти, що ви стоїте на касі, і до вас підходить за день людей може 50-80, яких ви маєте розуміти. Різних людей, з різними акцентами. Які приходять з проблемами (а не тільки зняти гроші). І вам треба це все розуміти, можливо подзвонити чи написати в головний офіс, пояснити проблему, вирішити її, або пояснити клієнту, що робити далі.
Скажу чесно, часто бувало, що я просто інтуїтивно знала, що робити, не розуміючи жодного слова 🤦♀️
Але, після пів року роботи ви розумієте, що вже знаєте чи відрізняється Tax Installment від Tax Return, ви знаєте, коли приходить CPP та OAS, і що LIF і RIF це ніби схоже, але різне (і вже не шукаєте великими круглими очима колегу) 😂
Працюючи, підпишіться на розсилку внутрішніх вакансій. Якщо зʼявлявся робота завкасою, подавайтесь. Це плюс 3-5 тисяч в рік до вашої зарплати + досвід.
Також, хорошим співробітникам банк може оплатити курси на здобуття ліцензії з інвестування (IFIC), і не тільки. Без цього ви не зможете йти вище. Так от, ви можете підійти до керівника та розповісти йому про свої плани. А він вирішить, чи подасть заявку на оплату цього навчання, чи ні.
Це ще не все, далі буде 🙂