Українська Манітоба
-
Доброго дня, учора писав але видалив коментар бо плохо сформулював через стресс. Попав в дтп.В основному моя машина пострвдала, мені здалося чинити там нічого, хоча не знаю напевно. Що робити якщо попав в дтп на 75% моя провина чи на 100%. Що робити. 1)Треба дзвонити дл МПІ чи клеймити на сайті? 2) Як довго чекати +- завершення усього процесу зі страховкою? 3) Тягач я не дочекався, не знаю навіть хто її зібрав, мабуть в мпі знають, спробую подзвонити, там я учьора читав, є платні опції а є по страховці Буду вдячний заипоради
-
Як працює рахунок Registered Education Savings Plan (RESP): 1. Відкриваєте рахунок на ім'я дитини в інвестиційній компанії (через банк або Questrade, Wealthsimple, Qtrade та інші компанії). Для цього потрібно мати на дитину SIN. 2. Інвестиційна компанія або брокер подає вас на урядові гранти, які збільшують ваші заощадження на 20% (ліміт $500 на рік). Також разово грант CLB дає вашій дитині $600 на рахунок. 3. Ви робите регулярні заощадження, інвестуєте ці гроші в депозити, бонди, GICs, фонди та акції. 4. Урядові 20% виплачуються щомісяця (за попередні періоди) або, коли ви вносите депозит). Оскільки в мене автоматичне поповнення рахунку RESP для сина, то урядові 20% приходять щомісяця. Щоб отримати щорічний максимум від уряду ($500), потрібно відкласти на рахунок RESP $2500 на рік. Звичайно ж, можна відкладати і більше щорічно, однак грант тільки $500 на рік. Скріншот - з рахунку на платформі Questrade. Як бачимо за минулий рік було понад $2800 депозиту. Others - це грант. Максимум $500.
-
Мало заробляєте - поповнюйте TFSA до максимального ліміту. Заробляєте більше - RRSP. Буде більше повернення податків. FHSA - поповнюйте, якщо маєте на меті купити житло в Канаді. Податкові переваги як у RRSP. RESP не має податкових переваг. Це тільки для освіти дітей. Однак, за рахунок державних грантів ви зможете отримувати +20% щороку на ваші заощадження в цьому рахунку.
-
Поповнювати rrsp, ніколи не помішає, як каже пан Дмитро але краще це робити коли ваш заробіток більше 100к бо там income tax дуже кусається
-
Для іммігранта, який стартує з малої зарплати, особливо нема сенсу відразу кидати гроші і в особистий RRSP. По-перше, не буде нормального ліміту. По-друге, дуже часто є груповий пенсійний план через роботодавця, куди ви обов'язково відраховуєте мінімум 3% + 3% дає роботодавець. По-третє, гроші, зароблені на TFSA, не оподатковуються, а також можуть бути зняті у будь-який момент без штрафів. По-четверте, повернення податку буде десь тільки 20% від внесків, якщо невелика зарплата.
-
Можна мати і кількох дітей бенефіціарів на одному рахунку РЕСП. Це не дуже вигідно, бо ви будете все одно мати ліміт грантів тільки на один рахунок. Тобто, на той самий максимум 2500 в рік, ви отримаєте 500 від уряду. Все залежить від фінансової можливості. Однак, краще, якщо є можливість, кожній дитині мати по рахунку і туди відкладати гроші. Таким чином уряд буде додавати +20% на кожен рахунок.