Українська Канада
-
Кожна історія унікальна і залежить від багатьох факторів. Мій чоловік вийшов на работу через два тижні після того як ми прилетіли в Галіфакс. Я знайшла роботу за пару тижнів теж, але це просто Старбакс, бо в мене маленька дитина і якийсь серйозний фултайм я не потягну. Англійська в нас середня. Житло ми шукали влітку і це було досить складно, бо влітку тут з орендою коїлось щось божевільне, зараз все трішки простіше і дешевше. Але знов таки, в найскладніший період для оренди ми знайшли квартиру за тиждень. Але дорого. Але в гарному районі і на роботу можна пішки ходить.
-
Про безкоштовне житло відповідала вище. Ніби YMCA зараз десь когось може ненадовго розмістити. Але я б мабуть краще написала їм напряму та запитала, бо були випадки що люди розраховували в аеропорту зустріти волонтерів і безкоштовно десь пожить, доки не знайдуть лонг терм, а не вийшло.
-
Чи є там можливість отримати безкоштовне житло? І таке загальне питання: чи є якісь програми для українців біженців з гарячих точок (ми з Запоріжжя) у Новій Скоші? Думаємо, що на півночі країні є щось цікаве… для тих, у кого немає грошей… але, звісно, лякає клімат 🫣
-
100%, інакше грощі будуть танути швидко, а працю можна і паралельно шукати, з мого досвіду "досвідченого імігранта"( але не Канада). Ті хто не пересилює себе на звичайну працю та все намагається відразу працювати за професією, часто не вивозять та повертаються, бо окрім порожнього гаманця, людина без роботи також не відчуває себе повноцінною. Звичайна робота вже дасть якесь уявлення щодо околишніх умов.
-
дуже багато чув що в канадi роботодавцi дивляться на те чи є досвiд роботи в канадi, i наскiльки я розумiю, перед тим як iдти на роботу по професii має рацiю попрацювати в канадi деякий час на першiй можливiй роботi?
-
Порада лише одна: є ймовірність, що вже неможливо буде отримати допомогу 3000 КАД після березня
-
Швидко вдалося знайти працю/ житло (як шукали), заселили у готель спочатку? УКРАЇНЦІ, ЗАВОДЬТЕ БЛОГИ У ТЕЛЕГРАМІ 😁😁😁
-
Скільки ви вже у Геліфаксі? Це ж Нова Скошіа?
-
Будь ласка, це україномовна група, теж цікавить це питання, скоро вже вилітаю до Канади обираю провінцію! Їду один
-
В людей є різні життєві ситуації. І так як казав мені військовий знайомий: одне діло їхати на фронт не підготовленому і стати там м"ясом, а інше діло людина яка вже тренована! Тому йти в канадську армію і здобути знання, а з тим і отримати канадський паспорт, не така вже і погана перспектива!
-
Відносно не дорога оренда Альтерта, Манітоба, Саскачеван. Провінції біля океану не беру, не вивчала.