я цікавився з цього питання у свого адвоката. він сказав Канада один з найважливіших союзників України і надавати українцям, як росіянам, статус біженства через мобілізацію вона ніколи не буде. статус біженця Канада надасть українцям, якшо росіяни повністю акупують Україну (шо практично не можливо). ше є малий шанс якшо народжений у ссср в російськомовній сім'ї і має сім'ю яка говорить тільки російською, і всі вони ходили до російськоi церкви (яка зараз під забороною в Україні), взагалі дуже віруючі які боролися за свою віру в Україні і через це мали проблеми у цій країні та переслідування з погрозами(підтверджені)…сміявся я тут довго з цього, і я так не зрозумів це він жартує так чи серйозно.
Канада це не про біженців, з біженством у США, ці історії з утиском російських українців там ше працюють.
p.s шо до гуманітарної програми краще звертатися до професіоналів, гум прогр з біженсвом і з жалістю і співчуттям ніяк не пов'язано там потрібно пояснити як Канаді з вами пощастило і який ви класний і красивий і всі (канадці звичайно, а краще пара китайських чорних геїв) вас тут люблять і цілують, а робота яка у вас тут суперова і навіть проблеми з вимовлянням літери Р вам не заважають, і ви сильно любите даун таун в Торонто, а парк Трініті вам як рідний, і шо під звичайну програму ви не попадаєте . Взагалі тут необхідно купа документів збирати і доказів.