Українська Канада
-
А зараз як? Має гарну роботу? Бо я теж мав 2400 канадських чистими в Польщі. Це вважається високий рівень доходу там
-
Ні ну в Канаді реально проблеми. Даунтаун + я не слухав щоб в Польщі звільняли або не брали на роботу тому що ти оверкваліфайд. Це якась дикість
-
В мене знайомий іммігрував в Канаду ще до війни, він десь до року готувався, маючи оффер і тд. І отримати той ворк перміт взагалі, той ще челлендж… Тому не дивно, що приїхавши без підготовки, в людей такі трабли. Я не експерт, але подібних проблем я не бачив в людей, що переїхали в Німеччину. Знайти щось тимчасове, або підтвердити кваліфікацію - всі процеси налагоджені..
-
Я ось можу підняти продуктивність на 40% на заводі. Але мене звільнять скоріш за все, або в кращому випадку я нічого не отримаю, пустий карман покаже мені директор. А до овнерів не достукатись
-
На кваліфіковану роботу в Німеччині не візьмуть якщо мова не на ідеальному рівні. Плюс відмовляють в роботі прямо кажучі що на цій посаді клієнтам було б комфортніше бачити німця. В мене друзі в Німеччині і в Австрії. Вже років 20 там. 7 кіл Ада, а не налагоджені процеси. Мій чоловік отримував робочу карту в ес (блу кард) 9 місяців з консультантами ернст енд янг. А потім ще я з дітьми 7 місяців оформлювала докі. Так шо таке собі.
-
Так це ж зрозуміло, без інглішу в Канаді теж, очевидно, нема чого робити. Проте все чітко, вивчаєш мову, тебе направляють куди йти, який рівень потрібен і тд. Мінвайл можеш і на соц допомозі жити, паралельно підтверджуючи дипломи і тд. Це мій власний досвід, від може відрізнятися від інших. Були також знайомі, які тут десяток років живуть і працюють з інглішом і все ок. Я сам тут два роки і німецької взагалі не знаю. Так, все дуже затяжно, бюрократія шалена. Але до цього звикаєш, імхо, куди спішити 😅 Але приїхавши ось так з нуля, не бачу тут проблем в адаптації, про які часто люди жаліються в Канаді. Виглядає, що в Канаді з тим складніше
-
Ви кажете мабуть про прості типи робіт. Вивчаєш мову для німецької звучить прикольно))) ті випадки, що я кажу це коли мову знали, але акцент, специфічні слова, якись неідеально конструкції і все -вибачте ми б хотіли бачити тут місцевого. В Канаді в багато разів толерантніше до мови відносяться.
-
Ну і я б ще додав, що коли еміграція - це лише про гроші, то це привід переглянути своє ставлення до еміграції .. Емігрують в інший вид життя/суспільства/можливостей і тд. І їхати ось так на авось, не розуміючи і нічого наперед не плануючи - то це авантюризм і чого потім дивуватись, що «не вигоріло»..
-
Я за професією теж не будівельник. Але в Чехії це не проблема. Працював спочатку на будівництві, в принципі і в Україні колись. Пізніше так склалося в Празі працював в Гольф Клубі садівником, навчився працювати на екскаваторі. По приїзду в Канаду знайшов роботу Heavy equipment operator. Дуже багато людей вчаться на одне, а по життю займаються іншим! В чому проблема? Питання і тому, чому сюди їхали, чи хотіли. Якщо всі побігли і я, ну то тоді так... Все погано тут . Нам в Чехії було 👍🏼. Хоча перші 1'5-2 роки так собі. Я хотів в Канаду давно! Не шкодую.