Українська Канада
-
Добрий день. Можливо, хтось розбирається в податках якщо я мав додатковий дохід як самозайнята особа. Якщо я працюю в Uber і отримую 800-1000 $ на місяць, чи потрібно мені відкривати бізнес-номер, чи можна просто працювати і нічого не реєструвати. Я переглянув пояснення в відео про самозанятих, але мене турбує чи буду я мати можливість задекларувати хоча б 50-70% єкспенсес з обслуговування машини, іншуренса, лізингу? Зрозуміло, що я буду декларувати дохід наступного року, але об'єктивно мені також потрібно буде задекларувати витрати, оскільки лізинг, страхування, бензин та обслуговування - це принаймні 50% витрат на Uber, отже, чистий дохід становитиме 400-600 $. Якщо я не оформлю бізнес-номер, чи будуть проблеми з витратами? Або краще зареєструватися? Хто розбирається в цьому, напишіть пораду. 🙏
-
Доброго дня, хочу запитати поради, якщо хтось опинявся в такій ситуації, сьогодні без попередження двоє працівників компанії, в якій я орендую квартиру, зайшли без мого дозволу до квартири, мене це дуже налякало, бо ніхто не попереджав ні письмово, у жодному вигляді. Двоє працівників сказали, що їм необхідно перевірити балкон, я попросила вийти з квартири. У контракті чітко написано, що ніхто не може зайти до квартири без письмового повідомлення. Розповівши ситуацію менеджеру компанії, дівчина сказала, що це людський фактор і це лише робітники, вони не завдали б мені шкоди, камер, як виявилося, у них немає. Сказавши, що я хочу закінчити оренду, тому що не почуваюся тут у безпеці, дівчина сказала, що вони можуть тільки змінити замок, що я можу зробити в цій ситуації, якщо хто завгодно може зайти в квартиру без дрзволу?
-
У Манітобі ваші права орендаря регулюються законом Residential Tenancies Act. Ось кілька ключових моментів цього закону, які можуть бути корисними у вашій ситуації: 1. Право на приватність: Орендодавець не має права входити до вашої квартири без вашого дозволу, за винятком надзвичайних ситуацій. В інших випадках орендодавець повинен попередити вас заздалегідь (зазвичай за 24 години) письмово. 2. Офіційні скарги: Ви можете подати скаргу до Residential Tenancies Branch (RTB) щодо порушення вашого права на приватність. 3. Розірвання договору оренди: Якщо ви почуваєтеся небезпечно через порушення умов оренди, ви маєте право розірвати договір оренди. RTB може допомогти вам визначити, чи є у вас достатні підстави для цього. Щоб вирішити вашу проблему, рекомендується зробити наступні кроки: 1. Написати офіційну скаргу: Зверніться до RTB із офіційною скаргою на орендодавця за порушення вашого права на приватність. Це можна зробити онлайн або особисто в офісі RTB. 2. Консультація з юристом: Якщо ситуація не вирішується, зверніться до юриста, який спеціалізується на орендних питаннях. Він зможе допомогти вам правильно оформити скаргу та розібратися в деталях вашого договору оренди. 3. Документуйте все: Записуйте всі деталі інцидентів, зберігайте письмові повідомлення та кореспонденцію з орендодавцем або менеджером. Це може бути корисно як доказ у вашій скарзі. Зв'язок із RTB: Ось сайт: www.gov.mb.ca/cca/rtb/ Телефон: 204-945-2476 (Вінніпег) або 1-800-782-8403 (безкоштовно в Манітобі)
-
-
Величезне вам дякую . Я підробляю в убері та в дурдаші на доставці їжі, там не обов’язково треба мати hst. Дуже цінна інформація. 😇
-
Обовʼязково звернусь. Дякую за пораду . 🫶🏼
-
Нічого не потрібно відкривати, а щодо списання податків на бізнес витрати то там все залежить…декларацію через спеціаліста подавайте і він вам правильно все допоможе зробити, не шукайте їх в канторах по місту бо то буде вдвічі інколи втричі дорожче, знайдіть онлайн. Зберігайте всі чеки на заправках за рік, все що можна списати це пальне і трохи витрат на машину, дуже сумніваюсь що можна списати ремонт чи нові шини чи ще шось в цьому роді, також можна вказати витрати на телефон, інтернет, паркінг( якщо він був) Чайові не оподатковуються Коли будете заповнювати декларацію то буде вказуватись скільки км проїхал по роботі а скільки за власних потреб, відповідно і витрати на пальне мінуснуться Не очікуйте що спишуть багато але наприклад з 10к зароблених за рік десь за 8 потрібно буде заплатити податок відповідно до річного доходу.
-
Дякую за розгорнуту відповідь. Дуже корисна інформація .