Денис Бігус записав відео, що "ті хто підтримують припинення фінансування USAID це ідіоти, які дупля не відстрілують на що витрачались кошти". Бігус заявив, що 2/3 його бюджету складали гранти USAID.
Відповім з боку "ідіота", який є платником податків у США. Агенція USAID не має власних коштів - це гроші американських платників податків. І на що ці податки витрачались? Бігус.інфо випускає сюжети, як він радіє арешту СБУ блогера Остапа Стахіва, якого кинули у СІЗО за те, що повідомив адресу ТЦК, та проводив курси журналістів. І дають 8 років колонії.
В заголовку, Бігус замість ТЦК пише що повідомив локацію ЗСУ, навмисно щоб спровокувати хейт проти Стахіва. Але Стахів не давав локації ЗСУ, він повідомив ПУБЛІЧНУ адресу ТЦК - їх адреси публічно розміщені на сайті.
Бігус також наклеїв на стахіва ярлик - "антивакцинатор", що не повинно бути в об'єктивних ЗМІ, тому виникає подив, чому Бігус злиться, що у відповідь його називають "грантожером". Ви самі задали тон дискусії в інфо просторі.
Ви можете не підтримувати позицію Стахіва, але це не привід саджати його у СІЗО. Але для Бігуса сфабрикована справа СБУ це кайф. Як платник податків США, я категорично проти, щоб бюджетні гроші США витрачалась на політичні переслідування людей за їх думку.
Також Бігус публікує матеріали з навішуванням ярликів "ухилянти" на людей, які не були визнані судом, як такі що ухилялись від віськової служби. Також Бігус не зробив жодного відео, про викрадення людей, катування та інші злочини з боку ТЦК.
Я роблю висновок, що умовою гранту USAID було те, що необхідно розповсюджувати хейт проти тих, хто засуджує ТЦК, виступає проти Ковіду, та уникати публікації матеріалів щодо порушення прав людей з боку ТЦК. Що узгоджується з політикою адміністрації США, яка була при владі до 20 січня 2025 року. Тобто ніякої незалежності в сюжетах Бігуса не було.
Тому я повністю підтримую припинення фінансування Бігуса за рахунок американських бюджетних коштів. Якщо люди хочуть дивитись ваші сюжети про "ухилянтів", про "антивакцинаторів", і не бачити сюжетів про ТЦК, - то вони вас профінансують. Але я сумніваюсь що за такий контент люди будуть платити гроші.