Прошу, я не в Канаді, проте там наразі проживають мої друзі. У Вінніпезі.
Отже, після публікації відповідного посту минулого разу я переговорив із ними, а також ознайомився з відгуками інших людей та двйшов висновку:
Багато мігрантів по CUAET працюють саме на мінімальну зарплатню. Більш того буває шо й парттайм.
(Далі мова піде про біженців, а не заробітчан)
Це виникає через те, що все ж таки найбільша кількість чоловіків виїхали легально через проблеми зі здоров‘ям та жінки. Обидва представники не дуже гарно вписуються у роботу на будівництві.
До того ж по програмі Flights for migrants отримати квиток майже нереально, що опосередковано каже про те, що більшість мігрантів все ж прилетіли за власний рахунок (від 1500 USD) а отже й мали можливість заробити достатньо коштів на проживання певного часу у Європі, квиток, першого часу в Канаді. На жаль робочі люди в Україні не заробляють стільки.
У висновку більшість біженців все ж більшу частину життя не працювали «руками».
Вищевикладене, судячи з відгуків, тягне за собой один нюанс - біженці відчайдушно намагаються добрати балів та всіх необхідних іспитів, щоб повернутись у профессію. Дана ціль несе з собою неймовірне розумове та нервове навантаження, що унеможливлює тяжку фізичну працю.
Підсумовуючи, як на мене, питання «як прожити на мінімалку» все ж актуальне й потребує більшого розкриття досвідченими побратимами, які вже мають досвід проживання в Канаді.
За помилки перепрошую. Дякую.