Українська Канада
-
Ще трохи з рубрики культурного шоку, треба звикати до податків та налаштовуватися на пошук більших можливостей тут. (Статистика про середню зарплату не завжди правдива) Наприклад нещодавно влаштувався на перший час фултайм customer service в місцевий магазин, в середньому як і у сфері обслуговування ЗП 16-18 долларів на годину. Маю 32 години на тиждень, і у місяць з податками буде виходити 1500-1600 долларів (ще одна причина чому в Торонто не поспішаю, медіана схожа). Хтось скаже як так можна, але швидше мотивація вчити мову та кращу роботу з’явиться) зараз у знайомих, планую арендувати кімнату в Оттаві, в середньому прайс 700-900 долларів на місяць.
-
Подивлюсь обов’язково) дуже-дуже вдячна)
-
Раджу подивитися вашу провінцію через сайт українського конгресу в Канаді, в них там детально розписано в інструкції для новоприбулих де що і як є.
-
Ох, дякую за інформацію! А то я гуглила, але, напевно, голова не варить вночі 😂
-
Є різні організації, серед яких Community Immigrant Services Organization (OCISO), вони надають широкий спектр послуг безкоштовно (мовні курси, пошук работи, консультації по різним питанням) в них також є департамент по пошуку роботи. Нещодавно здавав тест на мову в Language Assessment and Referral Centre, далі офіційну сертифікацію рівня, і зараз через їх департамент шукають різні програми для мене. Як це буде, не знаю, але сервіс хороший і налаштовані допомогати.
-
дійсно, спочатку в мене була думка навіть вступати там на магістратуру, оскільки в україні як раз закінчую навчання, але місто взагалі не моє, тому зараз живу саме у торонто — живе, інтернаціональне і переповнене цікавими людьми місто (проте, це лише мої думки, бо багато кому торонто не до душі, і в оттаві буде куди комфортніше)
-
Тай після ковіду в Оттаві офісники та урядовці більше з дому працюють, і місто ще пустіше. Щодо молоді, нажаль, так. Тут провідні універи, але нічного життя немає взагалі. І це не моя примха, серед місцевих Оттава має звання most boring city in Canada. Від Торонто поки що зупиняє тільки ціни на аренду і загальна криза житла по провінції, а так місто чудове, був там проїздом)
-
Також маю питання. Знаю, що є job agency; але ж вони ніби «приватні»? А чи є схожа програма від держави? Уточню, саме пошук роботи (не грошові виплати) для тих, хто має PR?
-
Так, Оттава взагалі, якщо вдатися в історію, за місцем планування є містом-компромісом між Французькими та Английськими провінціями за часи Королеви а центр взагалі, забудован тільки офісами та державними установами, через те для мене був шок, що в субботу у день центр міста порожній
-
Я почала відчувати себе своєю тільки через 4 роки. Стала більше спілкуватись з канадцями (до того була лише в українському колі), почала краще розуміти їх. Тому у вас все лише починається))
-
Згоден з коментарем вище. Якщо ви до цього знаходились в однієї з Європейських країн то ці відчуття є об’єктивною реакцію на різницю в рівні та досвіді життя. Канада інша від Європи, і потрібен час звикнути. Особисто на мене впливає зима, кажуть тут влітку набагато гарніше, а ви й ще в Монреалі, одному з найгарніших міст в Канаді, дайте собі час) Сам живу в Оттаві, і це місто точно змінило мою думку про «столиці» (хто зрозуміє тот зрозуміє)😄
-
або, можливо, спробуйте змінити провінцію? чи навіть просто місто, також багато на що впливає, може монреаль просто не ваше місто на своєму досвіді можу сказати, що оттава чи гамільтон не для мене, хоч перше місто і відчуваєтсья трохи більш «європейським», а от у торонто зараз почуваю себе «у своїй тарілці» більше, ніж вдома в україні
-
всьому треба час, аби звикнути і «прижитись» тим більш дійсно, через війну зараз додому тягне майже всіх, навіть людей, що все життя мріяли звідти виїхати і не повертатись, тож це також відіграє чималу роль у негативному баченні навколишнього серидовища: все не так, як було вдома тому найкраще просто почекати, спробувати тут пожити півроку-рік, і, якщо за цей час ваше відчуття щодо життя тут не зміниться — краще повернутись у європу, бо життя там ближче до українського, звичніше
-
Вибачете за провокативне запитання, не хочу зачепити чиїсь почуття, це все індивідуально, розумію, але в кого яка практика була: Хотів і рвався в Канаду 11 років, зараз вдалось приїхати (Монреаль), і м'яко кажучи, здивований багато чим негативно. Чи є зміст чекати зміни свого ставлення, подальшої закоханості у вулиці, закони, мову, правила, чи це не прийде з часом? Чи додому тягне всіх, чи тільки так зараз, бо вдома війна, від того й більший потяг? Будь ласка, не сваріться тільки і не сперечайтесь, просто поділіться досвідом зміни свого відношення або неможливості зміни, хто може. Дуже всім дякую!
-
привіт, SIN видають без канадського номера телефону?