Українська Канада
-
кількість активних людей , що приєднається до соціального життя громади у новій хвилі іміграції буде приблизно така ж сама , як і в попередніх хвилях. Думаю, частка соціально активних та свідомих людей приблизно однакова у всьому суспільсві, і ця величина не залежить від хвиль еміграції. Але , загалом , в українському народові є схильність до самоврядування і волевиявлення. І це чудово ❤️
-
Ну я дивлюсь зі своєї точки зору, бо ще не маю дітей та планую приєднатись до місцевого комьюніті та максимально допомагати тим, чим зможу.
-
За зо всім цим людям величезна вдячність. А також сподіваюсь, що ньюкамери приєднаються до цієї діаспори та стануть відповідальною частиною суспільства
-
Раніше було дві програми, федералка і Квебек, і люди думали як в них влізти, що підтягнути, розлучитися чи оженитися заради додаткових балів. А зараз іміграційних програм - як меню в ресторані де всі назви незнайомі.
-
Past performance is no guarantee of future results 😈
-
ОК, навіть якщо так. Люди будуть на гуманітарку подаватися і чекати ще пару років поки прийде суд. Не буде Канада нікого виганяти, особливо якщо результат війни буде, навіть не хочеться писати який, не таким як ми очикуємо.
-
Виглядає так що багато малих ініціатив, нема загального якогось правила, треба багато інфи перелопатити щоб знайти дешеве або безкоштовне навчання: www.univcan.ca/media-room/media-releases/university-efforts-to-support-those-impacted-by-ukraine-invasion/
-
Ще хотів додати про найбільшу у світі допомогу українцям у 3000 CAD - з урахуванням доходів (2000-2500) та податків ~30% від доходу, Ви окупитесь уряду десь за 5-6 місяців, тому, суто на мою думку, допомога скоріше направлена на можливість оренди житла.
-
Я б не називав це «ганчіркою» це чудові партнерські відносини. Ми тобі безпечне небо на головою для твоєї родини і дітей. Ти нам свої ресурси та знання , заповнюй вакуум на ринку праці . Угода ВІН-ВІН. З рештою , ніхто нікому нічого не винний. Ще й на тобі підйомні , для мам з дітьми складніше( але все можливо) . Для повних родин - ідекальний старт .
-
Про ганчірку в руки - влучно. Жінкам з дітьми до 12 дуже важко інтегруватися якщо нема машини, роботи, дитину треба в школу відправляти. Оце тільки і залишається що брати ганчірку і прибирати через гнучкий графік роботи. Будь я серед біженців - прямував би до Швейцарії 🇨🇭
-
Я згоден з коментатором, який топить за економічну складову даної програми. Адже в тій же Європі вам також нададуть фінансову допомогу, проте ще й права не треба перездавати (Манітоба виключення), нададуть житло (в Манітобі 1-1.5 місяця) на весь термін перебування, харчування, та саме болючуще це ВНЗ - коли Віденьський державний університет (доречі один з найкращих ВНЗ в світі) надає рік безкоштовного навчання, а потім 360€ за семестр а Канадські ВНЗ все також коштують по 25+ тисяч CAD на рік (знову ж виключення декілька ВНЗ Манітоби, де це вийде 6к$). Висновок напрошується один - поки люди потребують допомоги та плавної асиміляції та інтеграції Канадський уряд відкриває программу для заробітчан та сує в руки ганчірку замість більш классичної программи для біженців. Один той факт, що імміграція у всіх провінціях має за основу фултайм роботу а під час навчання можна працювати лише 20 год/тиждень є тому підтвердженням, не кажучи вже про байдуже відношення до дати виїзду за межі території України. Що ж до імміграції в Європейських країнах - так процесс важчий, проте теж реальний, якщо підходити до нього з розумом.
-
З власного досвіду я роблю висновок, що такий підхід лише поглиблює проблеми підтримки батьків і зв'язку з ними. Але у різних людей різні відносини з батьками тому ніяких порад з цього питання.
-
Якщо NOC роботи з групи B, то там CLB 5 = IELTS 4/5/5/5
-
Розумію. Але реальність така, що найближчі два-три роки вони не поїдуть. Максимум - до нас в гості на деякий час
-
З часом вони може якось зможуть стати резидентами або громадянами і отримувати якісь гроші як незалежні канадці. Наприклад, GIS пенсію. У випадку з спонсорством пенсія GIS не світить зовсім. Ви будете відповідати матеріально за батьків на 100% крім медицини.