Українська Канада
-
доброго дня,підскажіть будь ласка,якщо за новим закордонним паспортом немає ніяких відміток про виїзд за кордон,чи при заповнюванні анкети CUAET потрібно вказувати де я перебував за старим паспортом, термін якого вже закінчився? Буду вдячний за відповідь.
-
Ви самі відповіли на своє питання. Зайдіть на офіційний сайт urzędu ds cudzoziemców і там є українською мовою дві опції для українців як продовжити перебування на 18 місяців, але треба звісно в 60 днів отримати песель, таким чином зареєструвавши себе, що ви приїхали в країну. І друга опція, як ви пишете зовсім нова спеціально під нас це так звана ochrona czasowa і от якщо ви її оформляли, то так в іншій країні вам відмовлять, але ніяк не через песель. Не плутайте.
-
Ви не правильно тлумачите закон. В законі написано, що перебування продовжується до 18 місяців і так дали 60 днів на отримання песелю, щоб закріпити легальний побит. Але це не називається в законі як прихисток, це зовсім інше. В Польщі є спеціальний вид дозволу на перебування в зв'язку з біженством і це не той випадок.
-
Так) єврейка, дійсно. Ви вгадали) Хочу дати контраргумент на аргумент, а не на особисту думку.
-
Зворотнє посилання надасте?)
-
-
Ні, я кажу про тих, хто приїхав через війну. Оформлення песель не є обов’язковим, щоб залишатися 18 місяців.
-
Той, хто не зробив песель, може також спокійно перебувати у Польщі 18 місяців 🙂
-
От і я про що.
-
Просто транзит, як сказано в пункті «до оформлення дозволу на проживання»
-
Навіть якщо так, то виїхавши з Польщі у іншу країну - я його автоматично втрачаю. і НЕ шукаю прихистку в Німеччині
-
Постійне проживання - це картка побуту. Її у нас немає.