Привіт, може комусь буде корисно. Опишу свій досвід. 12.05 прилетіли в Торонто по програмі CUET. Шлях тримаю на Вінніпег.
❗️Виліт з Стамбула 12.05 все просто: здали багаж, нам сказали що система доставить до Торонто, куди у нас кінцевий квиток.
❗️В Амстердамі все легко трансферна зона - посадочний талон і ми в літаку на Торонто.
⁉️Сидимо в літаку 2,5 години - затримка. Вилитіли, все комфортно - сіли в Монреаль по технічним причинам. Втратили ще годину часу. В літаках кормлять і воду дають, але з собою можна щось прихватити.
⁉️Аеропорт Торонто.
Паспортний контроль - автоматичний (не звичні для нас кабінки з людьми). Я розгубилась, чесно. Раніше такого не бачила в аеропортах. Треба заспокоїтись і заповнити в автоматі форму на англійській мові, відсканувати паспорти - отримати талон на вихід.
⁉️Далі офіцер і отримання wp.
Черга з іноземців загальна для всіх дуже колоритна (стоять: 😳наші родини з дітьми, які чекають що їх будуть «кружити» як в Європі ;
+ 😤«наші» з одним українським паспортом на всю родину - інші члени, то раша;
+ 😰наші люди, які дійсно потребують підтримки;
+ 🙃наші, які розуміють чого і куди приїхали
= взагалі черга дуже багатонаціональна. Ситуація напружена, але судити нікого не буду. Відношусь до тих що знали куди їхали. Стояли 4 години. У офіцера були дві хвилини, все отримали. Там на місці є перекладач, якого визивають при необхідності.
⁉️Отримання багажу. Не прилетів з Стамбула🤣, буде 15.05 в Торонто далі відправлять на адресу до Вінніпег. Всі пошуки і вирішення питання зайняли десь 3 години. Все нормально, але ситуація нервова і фізично виснажлива. Будемо чекати…
⁉️Червоний хрест, все дуже позитивно. Допомогли нам знайти місце трансферу в готель та ще раз переговорили за нашу бронь. Але до цього ми вже самі мали бронь в готелі на одну ніч через букінг та її підтвердили, дізнались про трансфер. Моя вам порада: розраховуйте на себе. Ми телефонували в готель з канадського номеру бразильця ще в черзі до офіцера (не соромтесь, спілкуйтесь з людьми). Іноземці українцям допомогають охоче, поки🤔.
💢Занальна інформація:
летіли Turkish Airlines та Canada Air (через Амстердам до Торонто зі Стамбулу) квиток з оплаченим екстра багажем 🥲 на двох 36000 грн. Торонто - Вінніпег окремий квиток на наступний день, брали на flyflair.com 13000 грн на двох. Не пожалкували, бо якщо б прямий рейс на Вінніпег часу б не вистачило точно, але дорого звичайно.
🙏Сьогодні сподіваємось на більш позитивний день. Без пригод. Бо прямуємо в кінцеву точку до чудової родини, з якою вже спілкуємось місяць. Маю пропозиції на роботу (фізичну поки), тому отримання wp було пріоритетним в подорожі.
Ще одне: 🤭пройшли медичне обстеження в Стамбулі в спеціальній кліниці від візового центру бо хотіли wp без обмежень одразу. Але мені наче це не спрацювало ще не розбиралась з цим.
❓❓❓На питання відповім, але пізніше набагато. Коментарі зайві. Цінуйте свій і мій час. Писала не для порад та не для обговорення. Вийшло багато бо для загальної інформації, розписувала детально, але пам’ятайте все індивідуально. Залежить від: мети переїзду, рівня англійської, рівня підготовчого етапу до літака і від вашого рівня взагалі (комунікабельність та готовність до виходу з зони комфорту). Нехай вам у подорожі повезе більше чим мені😅
‼️‼️‼️Висновок: розраховуйте на себе, спілкуйтесь з людьми і плануйте (бо навіть коли все заплановано все не легко).