Українська Канада
-
Проблема не в Канаді, а у вашому небажанні витратити кілька днів по кілька годин на те, щоб банально поцікавитись устроєм країни, в яку зібрались їхати А час у вас точно був Канада немає спільного кордону з Україною і, відповідно, не є країною, куди шоковані і перелякані люди виїжджали перші кілька місяців Більше того, ви навряд чи з числа тих, хто виїжджав з однією валізою внікуди
-
А ось що до В'єтнамців, я бачу що 7к людей - це лише імігранти на човнах, а також бачу статистику що вцілому за час В'єтнамської війни було прийнято около 100к в'єтнамців. Чесно я не дуже бачу різницю між нами і в'єтнамцями, але зовсім різні підходи у статусах.
-
Ви не праві. Ніхто не повинен бути все життя вдячний якійсь країні. І не зауважувати що є щось як позитивне так і негативне. Якщо ви не зрозуміли мій поінт, я ще раз пояснюю і на цьому більше не бачу сенсу щось обговорювати. Так куает дає прихисток як ви кажете, але він не створює тепличні умови ні для кого. Ні для тих хто тут пересидіти хоче, ні для тих хто хоче імігрувати. Більшість програм що ви сказали - то дійсне тільки в Манітобі. Все, Всі інші провінції особливих програм і умов для українців немає. Якщо умовно у Німечинні чи у Польщі вам надають і гроші кожен місяць, і право працювати, і купу інших допомог, то у Канаді, я бачу купу роботи волонтерів, і однакові умови для всіх імігрантів, неяких тепличностей. 3к доларів - на людину - ви самі знаєте що це місяць життя, і не більше. Так дякуємо за них, але це лише місяць життя, не більше. В манітобі так, ти можеш у отелі пересидіти якийся час, але це не державна (федеральна) программа, а знову ж таки чисто Манітоби, яка створена як я розумію українським ком'юніті, а не федералами. По суті у остатку ми маємо що - із всієї тепличності як ви всі кажете, у нас - спрощенна подача документів, і грошей на один місяць життя. Далі люди віддані самі собі, і що їм робити не дуже зрозуміло. Якщо людина готувалась до іміграції все життя - то така людина залишиться і розбереться, а якщо ні - то тепличності для неї я не бачу.
-
Я рахував, за 2-3 роки можна спокійно заробити на перший внесок за затишний будиночок з двома спальнями і сплаучати щомісяця внески в розмірі звичайної арендної платні. Це включаючи податки, орендну плату, рахунки, одяг, їжу, авто і його обслуговування і т.п. за весь цей час. В Україні я на щось подібне працював би половину свого життя.
-
Це не ті іммігранти хто приїхав по куает, які не готувались до Канади.
-
Власне житло? Дуже смішно...
-
Для тих, хто хоче та може залишится все рівно всі умови є. На момент коли можна буде подаватися на ПР у таких людей вже будуть стабільні зв'язки з країною, друзі, можливо навіть родичі, робота і власне житло і, звісно, мова. Не бачу жодних проблем набрати високі бали при аплікації на ПР.
-
Я мав на увазі інше. Такий треш трохи деморалізує. Скільки хто займає номер, звідки приїхав, скільки років жив в росії це вже інші питання.
-
Я вже писав колись, мені ніхто не відповів. Для початку, раз ми переходимо на особистості, я вдячний куает, котрий організований в тмоу числі і українцями, але щодо облаштовування тут у Канаді, конкретно мені нічим не допомогали, усе що у мене зараз є тут - це результат моєї власної роботи. Я відношусь до тих людей, хто більше розраховує на себе, ніж на інших людей. Єдине по прильоту у аеропорті, я послухав інформаційну годинку від іншої організації (Не конгресу) про те що робити по прибуттю і все. Що до тепличних умов, як я написав вище, Окрім Манітоби я не бачу більше "тепличності" Все ж таки я дуже хотів би почути відповідь на одне давнє питання від мене, як у 70х років якщо не помиляюсь, у Канаду імігрували В'єтнамці, тоді у них теж війна була, і як я знаю їх статус дуже конкретний був.