Українська Канада
-
Не знаю же працює ваш колега, я опитую Українців для свого журналістського матеріалу, звідти їдуть люди бо очікування-реальність зовсім інші. Без франц мови ви не знайте роботи та тим паче не зможете іммігрувати в цю провінцію. В неї окремі правила для міграції де є знання мови. Я спілкуюсь також з мешканцями Квебеку (живу в Оттаві) і це навіть смішно, бо вони не знать английскої або знать на дуже початковому рівні.
-
В США немає транзитних зон. Віза обов’язково повинна бути
-
Я працював 10 місяців волонтером. Я бачив як люди цілими готелями летіли в Канаду, або іншу країну тільки тому, що хтось перший почав робити документи туди. І я прекрасно собі розумію, що вони просто собі тікають подалі від війни. Багато хто навіть не розумів де ця Канада і як це далеко. Це реальність. І я не засуджую цих людей. Маріуполь, Донецьк, Херсон , Мелітополь і інші окуповані міста. Це все були мої підопічні.
-
Ви нічого про мене не знаєте, щоб судити. І я не бачу коректним озвучувати суми які я передаю на допомогу. Я навіть нічого не скажу про волонтерство у Польщі (аби не хизуватись) Але для мене Батьківщина і держава то різне. І я маю право бути незадоволеною державою чи владою чи своїм рівнем життя там. Але особисто для вас хай все буде красиво. В соняхах)))
-
Я думаю мова скоріш про те що люди й досі їдуть не розуміючи куди. Вже рік війні. Є час обдумати і зважити. Вже нема такої паніки. Тоді то бігли як зайці. Запам’ятаю той польський кордон на все життя
-
Ви бачили розгублених, понівечених людей ? А я з ними працював. Я їх не засуджую за те, що вони «НЕ ЗНАЮТЬ». Життя не готувало їх до переїзду , до війни, до страждань , до смерті їх близьких. Не розумію до чого ви ставите якісь смайли? Це реально не смішно. Ще раз кажу, цілющими готелями їхали люди по всьому світу. І коли більшість готеля їхала в Ірландію, то новоприбулі їхали туди ж. Це не є їх свідомий переїзд. Багато хто мені потім писав, що тільки через пів року десь в Англії вперше задумався , а чому він поїхав саме туди.
-
На хвилі патріотизму не можна ні слова про погане)) мабудь усі старі мігранти поїхали в Канаду від хорошого життя))
-
Ми з Українцями в Оттаві запустили Українське радіо наприклад, окрема група Українців відкрили громадський центр який допомогає новоприбулим, інші організовують в Українськом кафе розважальні та освітні заходи. Я бачу багато бруду від співвітчизників про Україну, які сюда приїзджають, а потім просять у наших допомоги. Не дивуйтеся, що вам не захочуть допомогти з таким ставленням до Батьківщини. Одразу краще до РуЗЗьких йти)
-
Ніхто не засуджує за переїзд, але і ставлення треба обирати до Батьківщини відповідне. Вже втомився дивуватися від контрасту, коли Канадські Українці, які вже народились тут, знають і українську мову і поважають культуру, бо завдяки нащадкам вони тут. А з іншого боку Українці, які тільки зараз приїхали до Канади з України, де війна, і зневажають країну так, начебто через Україну вони все втратили. Ви можете не любити державу, але не закликайте забути Україну. В Канаді це великий превілей зберегати власну культуру і ідентичність, шукати шляхи допомогти країні.
-
Ви зараз або допомогаєте Україні і підтримуєте тих, хто залишився там, або мовчите і не робите гірше. Все. Інших варіантів в такий складний і трагічний час немає, слухати про те, яка погана Україна від місцевих малоросів та росіян мені вистачає
-
До речі ні в кого діти не говорять украінскою. Навіть не розуміють. Але так співочо сумують аж сльози на очах
-
Нащо так все перекручувати? Я написала тільки про себе. Що особисто я не сумую за минулим життям. Це не заважає мені допомагати бо на фронті мої друзі. В мене на роботі українці які тут з 2000 року . Сумують за Батьківщиною і ні долара не допомогли. То вам шашечки чи їхати?
-
Тобто варіанта підтримувати і не мовчати нема? Треба казати шо все вдома в рожевих поні? Ну Ок.