Українська Канада
-
Так думаю не тільки я, арабам та іншим щось не заважає це, чим я гірший? А страх бути вічно «чужим», це якісь комплекси, тут краще до психолога сходити.
-
Ваші особисті цінності або їх відсутність ми не обговорюємо )
-
Ну не стану поляком далi що? Менi норм.
-
Ну мені легко, я не боюся ось бути «чужим», просто часто бачу ниття про те, що в Європі ми будемо вічно чужими, а в Канаді свої, тому що крана мігрантів, ось і відповів вам, не засмучуйтесь ) Зараз 2023 рік, глобалізація, які ще чужі чи свої? Це все у голові.
-
Порівнювати себе з іншими та давати непрощені поради - це скоріш комплекси, з якими легко точно не буде.
-
Ну Польша то приклад, я у Великій Британії
-
Так тим паче. Уряд Великобританії відрізняєтся неаби яким шовінізмом. То що у вас біла шкіра та український паспорт, але про висилку імігрантів в Руанду та БорисДжонковський постколоніалізм ви взагалі хоч щось чули?)
-
і як з акцентом? у мене родичі там працювали, казали що воротять носа коли починаєш говорити. мало того що англійський акцент то ще та забава в порівнянні з канадським, так ще тут в Канаді поки ніхто з знайомих які взагалі не можуть хау ду ю ду скласти не жалівся на відношення до знання мови.
-
Польща дуже швидко розвивається і відходить від того ультраправого стану ''полска для полакув". Тимпаче, українців у Польщі вже кожен 10й і вони потроху звикли. Та й інших національностей теж вже багато. Аби ще деякі не поводились як свині і не заробляли негвтивний авторитет про українців, то взагалі було б все ок.
-
Жах, нелегалів вислали, ну просто жахливі шовіністи!
-
Те що ви не зтикались з расизмом ще не значить, що його там немає. Кожному своє, я наприклад, неможу жити в гомофобних країнах або в країнах, де религія тісно інтегрована в суспільство з негативними наслідками. Польща в цьому сенсі дуже поганий приклад - гомофобні “зони” по регіонам та бан абортів, але деяких би таке життя влаштувало. Кожний обирає своє
-
...нам за декілька років життя у Польщі та Чехії ніхто й кривого слова не сказав, а от ображали, принижували і підставляли тільки наші ж українці - на першій роботі, на заводі, бо вони бачте вже працювали тоді там АЖ на 2 міс більше і корчили із себе ВЕЛИКИХ цабе. а коли ми підучили мови і почали працювати вже виключно із локалами - ніяких расистських образ ніколи не було в нашу адресу.
-
Я не наголошував, що разизму тут немає. Але якщо вже про наших, я достатньо наслухався від українських чоловіків 30+ (під час інтервʼю) про “чого тут чорножопих багато” або “під*рські прапори у місті”. В мене надія що такі або довго тут не затримаються і поїдуть на болота, або асимілюються і навчаться хорошего від Канадців.