Українська Канада
-
Гомофобія полягає не лише у ненависті, а й у недостатній повазі А суть прайду якраз не у наголошенні відмінності, а у наголошенні рівності. Це не «я не такий», це «вам може здаватися, що ми від вас відрізняємось. Але ми є, ми такі самі як ви і ми класні» Я колись почула гарну фразу Race isn’t real but racism is. Це можна перекласти і на гомофобію. Всі люди однакові, але щойно хтось підозрює, що ти ЛГБТК+, до тебе перестають ставитись як до такої ж «однакової» людини Саме тому потрібні прайди навіть у тих суспільствах, де ЛГБТК+ люди мають всі права Коли ти бачиш багато «інших» людей, ти до них звикаєш і вони перестають здаватися такими «іншими»
-
Проблеми гомофобії будуть існувати допоки такі чоловіки як ви будете шукати виправдання ненависті до інших людей.
-
Можу навести крутий приклад з однієї з найрозвинутіших у світі - Нідерландів, яка є однією з передових держав з питань прав людиней, в тому числі з питань прав меньшин. Країна, яка перша в світі легалізувала одностатеві шлюби, а амстердамський прайд є однією з найвідоміших та найвеселіших подій в усій країні, яка чимось схожа на парад в Ріо де Жанейро. Чомусь у місцевих жителів навпаки немає проблем з гомофобією, хоча ця подія є однією з найбільших в Нідерландах. Люди навпаки горді тим, що їхня країна - перша в світі, коли питання стосується прав людей. Тому проблема гомофобії нікому в розвинутих країнах «не свербить»
-
Вибачте, яка проблема набула після камінг-аутів? Проблема була тоді, коли ЛГБТ мовчало тихо собі без парадів і їм робили лоботомію. Саме тому паради, як прояв протесту, і з'явились. І вже після цього в них з'явились ті права, а не навпаки. Зараз паради в таких толерантних країнах існують лише як шоу. І тому що на них є відвідувачі, яким то цікаво. Не було б відвідувачів - не було б шоу. А паради в країнах що розвиваються (Україна), переслідують саме боротьбу за права і закликають до толерантності. Одне з головних - це юридично узаконені партнерства. Заклики до цього ви можете побачити прямо на плакатах відвідувачів. Ще додам щодо пропаганди. Частка таких людей насправді всюди плюс-мінус однакова. Вони є і в арабських країнах, були в СРСР - хоча ніяких парадів не було. Але ви там їх не бачите, тому що за публічне вираження себе їм світить покарання. Такі люди навіть одружуються з жінками і роблять класичні сім'ї (історія знає такі приклади).
-
Я згодна Якщо прайд у країні, де ЛГБТК+ спільнота має всі базові права, то це: 1. святкування наявності цих прав 2. вшанування тих, хто за них боровся 3. підтримка тих, хто бореться за них зараз 4. нагадування про те, який довгий пройдено шлях до рівного суспільства. І що не треба зупинятися А якщо парад у країні, де всіх прав ЛГБТК+ спільнота не має, то це демонстрація на користь отримання цих прав
-
Згоден з вами, я брав участь в організації Одеса Прайд 2019, та відвідував наступні марші рівності в Києві, на останньому було 10-15 тисяч людей і він вперше пройшов без нападів з боку радикалів. І до вторгнення ці марші щорічно проводились в Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі та інших містах. Попри напади з боку радикалів та існуючу гомофобію в Україні, це велике досягнення в громадському суспільстві, якщо дивитися що відбувається в Росії, Беларусі і тд. І зараз в Україні є окрема організація ЛГБТ+ військових, яка налічує 300+ солдатів на фронті. Також остання петиція за цивільні партнерства набрала 25к голосів і в Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроект, чекаємо голосування. Суспільство трансформується, і це велика боротьба.
-
Ви великий молодець. Щойно я наважилася і сказала собі «цього року відвідаю прайд», почалося повномасштабне вторгнення. Але ще все попереду 🦋 Теж помічаю прогрес у нашому суспільстві, це дуже надихає. Сподіваюся, цивільні партнерства будуть узаконені і якомога скоріше