Українська Канада
-
Більше схоже на шантаж, а не на стимул
-
Уряд України і не таке може😂
-
Про нюанси можна лекцію записати на кілька годин, добре б почути конкретні питання. Але якщо у загальному, то не зовсім наші класичні профспілки. Система працює і дуже добре. Якщо є вибір між роботодавцем з "юніон", та "без", то вибір очевидний. Ніякого відношення вони не мають до вашого роботодавця, гроші їм він не платить, а отже ви, як працівник, є рука, що їх годує і яку вони захищають. Захищають інтереси працівників добре, дуже легко йдуть на конфлікт в інтересах працівника з роботодавцем. Маю не особистий приклад, коли жодної реакції на скарги через email з додаванням у копію представника "юніон" дуже швидко вирішив всі питання (представникові навіть не прийшлося підключатися - менеджменту навіть не хочется мати справи з ними). Внески зовсім не великі. Самі об'єднання вельми рекомендують постійно бути з ними у контакті: приходити на їхні заходи, приймати участь у обговореннях, тощо. Вони постійно дають інформацію про ваші опції, чим вони можуть бути корисні і тому інше.
-
Тобто зі своєї зарплати я буду сплачувати їм певний відсоток чи це стала сума? Відносини з Union та працівником як це виглядає? Я підписую з ними угоду? Також пропонують низку бенефітів, як це все оформлюється документально? Дякую за відповідь, бо неможу до кінця зрозуміти.
-
Сплата внесків до профспілки може бути різною залежно від конкретних умов і політики профспілки. Зазвичай то є невеликий % від суми заробітної плати, але зустрічав і фіксовані внески. Залежно від галузі членство може бути і обов'язковим. Відносини між профспілкою і працівником будуються на основі колективної угоди яку підписують профспілка і роботодавець. Як працівник ви не підписуєте окрему угоду з профспілкою, але ви стаєте членом профспілки, якщо вирішите приєднатися до неї. У колективній угоді можуть бути визначені різні бенефіти і пільги, які надаються працівникам через профспілку. Це можуть бути такі речі, як підвищення зарплати, виплати компенсації, пенсійні плани, страхування на випадок хвороби чи нещасних випадків, відпустки тощо. Угода визначає ці бенефіти і умови їх застосування. У разі якщо ви стаєте членом профспілки, вам буде надана інформація: статут профспілки, правила та процедури, угоди, форми заяв та інші документи, тобто буде зроблено все, щоб ви знали свої права та як ними користуватися.