Українська Канада
-
Все набагато простіше, хочеш мати роботу в Квебеку - знай французьку, в інших Канадських провінціях - английську. А так хоч китайською, вільна країна)
-
Думаєте це може привести до розколу Канади не дай Боже в майбутньому? Квебек не раз вже заявляв що хоче незалежності…
-
Хто продовжував work permit дитині. Підкажіть один пункт: «Ви жили в Канаді як постійний житель або іммігрант?» Якщо дитина прожила з сімʼєю в Канаді 1,5 місяця і тепер ми продовжуємо їй ворк перміт, відповідати Так? Чи 1,5 місяця не рахується і мова про довший строк до CUAET?
-
За 8 місяців в чаті жодного разу не бачив тут франзуську
-
Тому що не можна 😅
-
Ну а можливо той, хто в школі та університеті вчив завжди французьку/німецьку зараз десь в кутку плаче 🤭
-
Логічно подумати, що цей чат створений Українцями/Україномовними канадцями для Українців, які вже в Канаді або планують прилетіти. Не розумію навіщо ускладнювати життя якщо в нас є спільна мова, яку всі розуміють і головна задача донести інформацію 🫢
-
Я впевнений що в Канаді ви знайдете можливість спілкуватися усіма мовами)
-
Моя особиста точка зору (навіть якщо залишити окремо факт про 2 офіційні мови в країні) - якщо є можливість знати і англ, і франц, тим більше, якщо можливість вивчення обох надається безкоштовно ще зі школи, то нащо канадці відмовляються від такої нагоди і точать ножі тільки за вивчення/спілкування однією? Знання двох офіційних мов значно розширює можливості проживання в будь-якій провінції та відкриває набагато більше дверей з точки зору працевлаштування. Нащо люди обмежують себе знанням тільки однієї мови? Збираючись іммігрувати до Канади, вже так-сяк знаючи англійську, я свідомо почала вивчати і французьку, адже думала, що це може дати змогу працевлаштуватись на позиції в державному секторі (де білінгвальність часто is a must) Тепер, коли колеги чують, що я знаю/спілкуюсь 3 мовами і розумію ще одну - запитують, чи це загальнотипово для українців, бо більшість канадців знають тільки одну.
-
мені взагалі цікаво які були мотиви у людей їхати в Квебек без бажання вчити французьку. Я тільки заради мовного середовища і вивчення французької туди хочу переїхати після отримання pr
-
це якись треш) лишаю комент в каналі, комент автоматично видаляється і я заблокована те, що треба пройти перевірку на бота у іншому чаті одразу не видно бажання лишити комент відпало, а пожалітись виникло
-
не знаю, в нас є різні історії з приводу цього. хтось скаржиться що вимагають френч, хто говорить ламаною французькою часто отримує відповідь англійською, бо френч вчать англофони переважно, особливо бісля прйняття bill 96
-
я в новій скошіі отримую нищівні погляди від квебекців, які обурені, що я не знаю французької)) (працюю в ресторанній сфері)