Українська Канада
-
Хтось, звісно, напише, що я не справжній українець. Так от, ви знаєте Жана Беленюка? Жодна нормальна людина не скаже, що він не українець за національністю, хоча етнічність може бути в нього і не українська
-
Я ж просто нацик націоналіст і я тягну прикол з цим, що перейшов на українську. Ну і агітую за це інших. У інших націй теж були і є такі приколісти, ось наприклад сіоністи, які досягли головної мети створення єврейської держави у 1948 році, на наступний день всі сусіди напали на цю нову державу.
-
Дякую друже, але що ти маєш на увазі? Асиміляція - це коли ти в Україн живеш, та щоб мати кращу долю, не бути лохом, чмом тощо, починаєш розмовляти українською, щоб бути трохи більш схожим на оточуючих тебе українців, щоб мати кар'єрні перспективи етц
-
Так, але я з міста промислового, міста були центрами русифікації
-
Я говорила про людей сходу, які зросійщені. От і все. І їх є по всій країні, а не тільки схід. Тому треба не сперичатись. А кожен відповідати за себе. І якщо когось, щось не влаштовує. Може змінити країну, мову і тд і просто поїхати. А не змушувати людей до чогось. Хочуть воювати, йдуть. Не хочуть, не йдуть. Все. Тут про відповідальність кожного за себе. Не треба, щось перекладати на когось. І перекручувати
-
Тому що факту цього не уникнути, хтось пише про пращурів. Взагалі-то був голодомор, і на місце знищених прийшли такі колонізатори як мої пращури, які українською ніхто не розмовляв. Дай бог, щоб нам вдалося цей конфлікт подолати колись між корінними, що збереглися здебільшого на заході, і нащадками колонізаторів, що сконцентровані на сході
-
Вона бідна і нещасна зі Львова, а східняки то пил та лайно російськомовне
-
Так дівчина до цього повідомлення розділила)
-
Західні! Ви нікого насильно не зможете змусити говорити українською, єдиний можливий шлях: робити умови, щоб було вигідно розмовляти українською. Скільки людей відпаде в найближчі 10 років від українства? 50%, 30%? Це я ще оптиміст, люди дуже швидко асимілюются в Канаді. Що казати, подивіться на мене: я вже не зустрічаюся з дівчиною з Франківщини, її батьки-католики їй пояснили що я поганий, бо: 1. Я зі сходу. 2. Я єврейського походження. Тепер я дуже кохаю свою нову дівчину з Ель Сальвадору, мені здається цей народ більш відкритий для людей ззовні. Вчу іспанську Плем'я яке зачиняється, ізолюється в собі без нової крові, приречене на поступову деградацію та вимирання, я так вважаю
-
Чому не змушує? Держава взагалі-то проводить мобілізацію, не треба перекручувати