Українська Канада
-
Так, але я з міста промислового, міста були центрами русифікації
-
Я говорила про людей сходу, які зросійщені. От і все. І їх є по всій країні, а не тільки схід. Тому треба не сперичатись. А кожен відповідати за себе. І якщо когось, щось не влаштовує. Може змінити країну, мову і тд і просто поїхати. А не змушувати людей до чогось. Хочуть воювати, йдуть. Не хочуть, не йдуть. Все. Тут про відповідальність кожного за себе. Не треба, щось перекладати на когось. І перекручувати
-
Тому що факту цього не уникнути, хтось пише про пращурів. Взагалі-то був голодомор, і на місце знищених прийшли такі колонізатори як мої пращури, які українською ніхто не розмовляв. Дай бог, щоб нам вдалося цей конфлікт подолати колись між корінними, що збереглися здебільшого на заході, і нащадками колонізаторів, що сконцентровані на сході
-
Вона бідна і нещасна зі Львова, а східняки то пил та лайно російськомовне
-
Так дівчина до цього повідомлення розділила)
-
Західні! Ви нікого насильно не зможете змусити говорити українською, єдиний можливий шлях: робити умови, щоб було вигідно розмовляти українською. Скільки людей відпаде в найближчі 10 років від українства? 50%, 30%? Це я ще оптиміст, люди дуже швидко асимілюются в Канаді. Що казати, подивіться на мене: я вже не зустрічаюся з дівчиною з Франківщини, її батьки-католики їй пояснили що я поганий, бо: 1. Я зі сходу. 2. Я єврейського походження. Тепер я дуже кохаю свою нову дівчину з Ель Сальвадору, мені здається цей народ більш відкритий для людей ззовні. Вчу іспанську Плем'я яке зачиняється, ізолюється в собі без нової крові, приречене на поступову деградацію та вимирання, я так вважаю
-
Чому не змушує? Держава взагалі-то проводить мобілізацію, не треба перекручувати
-
Вітаю ! Порадьте, будь ласка, як налаштувати канадський онлайн банк на телефоні,якщо телефон куплений в Іспанії 🙄 дякую 🙏
-
💯. Зараз у всіх marshals/winners тільки російську і чути
-
Таких питань би не було. Для чого Україна як така. Як би люди, які вперлись на свому, говорять російською і її поважають. Переходили б на українську. А не звинувачували захід в бандерівцях. Я була на сході і це жах. Більшість людей продовжує говорити російською, слухати пісні російською. І їм всеодно. В моє містечко біля Львова приїхали люди з сходу, постраждалі від війни. Що вони зробили: хамили нам, крали, поводились, як справжнє бидло. І тепер питання: чому східняків, які втратили домівки не примушують їх відвойовувати? Саме їм було пофіг чи Росія буде чи Україна. Але ми їх захищаємо) щоб почути через кілька років "расєя спасай"?. Тут можна вічно говорити. І перемивати кістки. Кожен має відповідати за свої вчинки. І що він робить чи не робить для своєї країни. А не звинувачувати когось в діях. Всі ми маємо свої історії, причини, вчинити так, як би було краще для нас
-
Друзі, добрий день. Можливо, серед вас є ті, хто приїхав по онтарійській програмі для франкофонів: як ви себе почуваєте в англомовній провінції? Чи є доступ до послуг французькою? Чи вистачає той рівень англійської, що вимагається програмою?