Українська Канада
-
Ну з 0 програмістом ти не влаштуєшся. Приїзжай (наприклад в Альберту), влаштовуйся на будову, чи якусь працю іншу фізичну. Відпрацюєш рік (для різних провінцій по різному), накопичиш грошей, потім після пр кілька років на нафті, і потім вистачить грошей на коледж, після коледжу влаштувався програмістом, ну і у вільний час готуй проєкт-портфоліо. В процесі ще маєш купити автівку, зробити права тощо
-
Я з Едмонтона, в Альберті найлегше облаштуватися , на мій погляд
-
Це як? Не біженець, по програмі біженства?
-
Я свою кар'єру програміста закінчив на виїзді з України у 2018 році, в Ізраїлі почав кар'єру промислового альпініста )))
-
Але воно того вартує, подивіться на зарплатню такого спеціаліста
-
якийсь довгий шлях виходить)
-
В вас є можливість від разу робити, є вибір, ви не привʼязані то таборів біженців, де люди чекають роками легалізуватись… Тож 100 разів це обсуждалось…
-
Біженці мають необмежений час на те щоб вивчитися і влаштуватися куди завгодно. (Доречі навіть стипендія яку я отримую зветься біженською) а нам хіба що в разі продовження війни продовжують на рік, і всеодно що я вчусь або роблю. Я навіть не маю права на студентську візу за освітою яку я отримую або жодних гарантій що мені дадуть довчитися. + Біженці можуть зробити документи які дають їм змогу переміщуватися шенгеном і в цілом простіше їх ідентифікувати. Я не маю закордонного паспорта, внутрішній теж збігає або вже збіг і проблемно дуже встати в чергу і зробити новий