Українська Канада
-
В вас є можливість від разу робити, є вибір, ви не привʼязані то таборів біженців, де люди чекають роками легалізуватись… Тож 100 разів це обсуждалось…
-
Біженці мають необмежений час на те щоб вивчитися і влаштуватися куди завгодно. (Доречі навіть стипендія яку я отримую зветься біженською) а нам хіба що в разі продовження війни продовжують на рік, і всеодно що я вчусь або роблю. Я навіть не маю права на студентську візу за освітою яку я отримую або жодних гарантій що мені дадуть довчитися. + Біженці можуть зробити документи які дають їм змогу переміщуватися шенгеном і в цілом простіше їх ідентифікувати. Я не маю закордонного паспорта, внутрішній теж збігає або вже збіг і проблемно дуже встати в чергу і зробити новий
-
Є в мінуси які описані вище. Чому ЗМІ зовуть біженцями то питання до ЗМІ. Основна різниця біженсиво то назавжди по більшій мірі, переміщення, захист, евакуація то тимчасові заходи. Паспорт закордонний ви можете отримати (2 роки вже війни) а в Європі і внутрішній можна отримати. Як він у вас збігає? Внутрішній не тимчасовий. Але по фразі «стати в чергу проблематично» я розумію чому вам більше приємна біжннська программа. Але в Канаді не так, повірте.
-
В Польші є документ Сервис, ще в яких то країнах. Не згаю чи реально там замовити закордонний, може і разом. Консульство оновлює слоти по графіку. В різних країнах по різному, так, потрібно докласти зусиль -хто перший добежав того і капці, лбдей багато. Але якось роблять і паспорти в подовження і інше
-
Ні, не перекриває. Я маю півтора роки канадського досвіду по професії (доречі, тій самій що і попередні 10 років досвіду в Україні, за це теж бали додаються), англійську на рівні 9-11 з 12 (CELPIP), дружину приблизно з такими ж параметрами, але за рахунок віку (37 років) виходить трохи більше за 450 балів, що недостатньо для Express Entry. До переїзду з Онтаріо не готовий, - подобаються і робота, і клімат і місто. Тому зараз думаю, що краще вибрати щоб добрати бали: вчити французьку (+50 балів), чи отримувати місцеву освіту.))