Українська Канада
-
Звичайно, я взагалі не розумію сенсу у безкоштовному паркінгу, може тому що не був у Іспанії, але згоден з вами на сто відсотків. Просто залишатись в дупі теж не хочется, щоб всім подобатись и бути «хорошою людиною». Але і забирати помічь від тих кому вона реально потрібна, будучи 31 річним чоловіком з руками ногами та вищою освітою теж огидно.
-
Повністю вас підтримую. Насправді все дійсно залежить від того наскільки ти людина. От наприклад розмовляла зі знайомою в Іспанії і ця країна надала українцям теж різні пільги, в тому числі і безкоштовний паркінг, на якому зараз часто паркують супер дорогі авто з українськими номерами. Ось вони дійсно потребують цього безкоштовного паркування? Чи може є люди яким більше потрібно. Я думаю, що є.
-
Ви мене вибачте будь ласка. Я Українець. Вивчав китайську в університеті, потім 8 років жив у Китаї. Потім переїхав до В‘єтнаму, через візові проблеми. Але потрапив в халепу через цей ковід, тому як тут люди в деякіх місцях по пів року сиділи дома на ізоляції, не було роботи, сиділи маючи 4 бакса у кишені. І ніхто щось із «друзів» не мав наміру допомогти, хоча ніхто і не зобов‘язаний був. Тут ми також робили благодійні ярмарки щоб зібрати гроші для ЗСУ в Українському посольстві. Я ці заходи охороняв. Але коли до тебе добому приходять мусора і просять зняти флаг твоєї країни з балкону, бо ми у В‘єтнамі офіційно нейтральні, або як у Китаї, 8 поліцейських хочуть зробити опис твоєї родини, а потім взяти підпис, що ви не підете на мітинги, то вже не дуже хочется жити в такіх країнах. І ось я подаюсь на візу до Канади, бр в Укаїну повертатись мені фізично нікуди було і до війни. Я звертаюсь до таких груп і організацій лише за інформацією, і завжди відмовляюсь від фінансової допомоги, щоб була можливість єю скористатися жінкам, які приїхали з дітьми без чоловіків. Хоча сам гроші взяв у борг, щоб почати спочатку у нормальній країні, так мені ще починають писати старі «друзі», що в мене немає совісті, котрим на мене було насрати, коли я сидів запертий, через вірус, тут без роботи, а у них все було ок. Що я забираю чиєсь місце у Канаді. Вибачте власне шановні, але уряд Канади надав всім Українцям таку можливість, писати тут «їдь до ЗСУ» теж будь ласка не треба, якщо ви сам не там. Уряд Канади запропонував допомогу всім Українцям. Тут питання лише чи є у вас справді совість зрозуміти, чи ви насправді людина, або покидьок.
-
Це жесть 😬 Я не знаю, мені здається повинна бути перевірка чи що( Як отак от( Люди, що дійсно залишились без нічого, і просто якісь вибачте іноземці, що зробили укр паспорт(
-
Не всі люди, які проживали кілька років закордоном збираються користатись з безкоштовної допомоги біженцям в Канаді з житла і іншого. Ми наприклад не приховую так проживали в Польщі останній час, але завжди планували переїхати до Канади. Так само як всі з України маємо там житло в Україні, але про повернення туди вже мови бути не може. Бо за деякий час його може вже не бути.То чому нам не можна отримати візу по цій програмі і приїхати до Канади? Я прекрасно розумію, що є люди яким більше потрібна допомога і дійсно потрібна, тому не збираємось забирати у них безкоштовне житло, не просимо нікого щоб нас зустріли в аеропорту чи допомогли з пошуком платного житла та інше. Все плануємо по мірі можливості робити самі. Повірте, я бачила біженців з України в Європі і можу сказати, що дуже шкода, що серед дійсно бідних нещасних людей, які втратили все, є люди які приїхали на таких машинах, що в Польщі і не снилось і проживають в дорогих готелях, користаючись при цьому усіма пільгами для людей які дійсно цих пільг і допомог потребують. І повірте багато з цих людей приїдуть до Канади з більшою сумою грошей ніж ті самі українці, які проживали до того в Польщі.
-
Українці, що живуть або жили в Росії мають два паспорти український і російський, таких більшість там)) Сама знаю таких людей Вони за потреби користуються то тим то іншим паспортом І «перефарбовуються» коли вигідно то на укр. то на рос. Зараз для них «гарна нагода» дістати свій укр.паспорт і стати біженцями Однією, вибачте, сракою на два стільці і на третій цілять
-
Приєднуюсь до вашого коментаря
-
Живу в Саскачеване, проголосовал за Альберту.
-
Біженці тікають не від бідності, а від війни. Є купа людей, яких війна застала у поїздках, навчанні, навіть короткотерміновій роботі. Хтось раптово, а хтось і спеціально. Бо вже після відміни авіасполучення в Україні все ясно стало, хто міг собі дозволити та хотів - втекли між 12 і 24 лютого, поки чоловіків ще випускали. У Львові в ці ж дати аренда піднялася в декілька разів, айтішники знайомі не змогли собі дозволити там знімати.
-
Я вважаю що кожен українець може скористатися цієї програмою для переїзду в Канаду, але скористатися допомогою волонтерів КУК с тим же безкоштовний житлом тільки ради економії своїх заощаджень коли фактично грощі є і тим самим лишати іншого українця який посправжньому в скруті - це дуже не правильно
-
Я також з Маріуполя (але жила останні роки в Києві), приємно бачити земляків, що спілкуються українською 🥰
-
Війна зачепила кожного українця, не важливо де він зараз знаходиться чи знаходився перед початком війни. Ті люди що прожили в Канаді 6 років і ті що прожили 6 років наприклад в Польщі такіж самі українці. Але користуватися допомогою нашої української громади в Канаді та канадський волонтерів наприклад в безкоштовному розселенні чи безкоштовні речі чи їжа повинні ті що дійсно втікали від війни в екстренному порядку