Українська Канада
-
Це, звичайно, справа смаку, де жити. Просто ми в Україні дуже довго жили переважно в злиднях і зараз для нас високий рівень життя - це заробити багато грошей будь-як. І ми заробляємо, не сплачуючи податки, не думаючи про пенсію і т.ін. А в Канаді люди не намагаються заробити все і зразу. Вони впевнені в майбутньому. Вони знають, що будуть мати будинок, авто та ін. Їх діти зможуть вчитися, якщо захочуть. А можуть і не захотіти, теж не проблема. Вони платять податки, мають впевненість в старості. А на будинки вони не витрачають зайві кошти, бо не прив’язані до них, можуть будь-коли їх змінити. А не як у нас: копиш на нього, щоб дітям передати. Це просто інший рівень сприйняття. Канадську освіту визнають майже у всіх країнах, а нашу - ні. Стосовно медицини: моя знайома дуже переживала, що не має сімейного лікаря, бо в Україні діти постійно хворіли. А тут лікар за п’ять років дуже-дуже рідко був потрібен, діти майже не хворіли. А ще цікаво, який рівень життя ми могли б собі дозволити, як би в Україні платили всі податки за законом? Канада не ідеальна. Вона просто спокійна, стабільна, вільна, без упереджень, дружня до новоприбулих, з високим рівнем життя (бо тут широкий середній клас).
-
Вітаю. Ці курси діють лише в QC? Чи можливо і в NB? Я теж прошу посилання
-
Теж таке чув. І от тепер не розумію коли кажуть про високий рівень життя. У чтому тут високий рівень? Бо медицина поряд з навчанням найважливіша сфера у житті. Тепер от думаємо чи варта та Канада таких грошей що там треба платити за життя, а жити ніби середнячок та й ще до лікаря нормального не попасти. А що там з ветеринарією то й не знаю, а в нас і тваринки є.
-
Так би і вказала, якщо б я народилася в Україні і мала батьків з паспортами УРСР. Але в моєму випадку написала дату переїзду. Не знаю правильно це чи ні, подивлюся)
-
Зараз це більш-менш зрозуміло, але в часи СРСР для мене все неясно. Якщо батьки мали паспорти УССР і Вірменії, а дитина народилася у Азербайджані, яке в неї громадянство було до 16 років? Хз)))
-
В такому разі моментом набуття громадянства можна вважати дату отримання паспорту? В мене батьки до отримання паспорту України у 1996 мали паспорти рфср. Це при тому, що вони жили в Україні і працювали з 1990.
-
І що?) Національність ніяк не впливає на громадянство. Можна бути такої національності, в якої і держави своє немає. Тут питання який момент вважати набуттям громадянства тими, хто народився не в Україні (УССР) і переїхав в дитинстві.
-
Мої батьки були громадянами СРСР, я народилася в рфср, приїхала в 1990 в Україну і в 1996 просто отримала паспорт. Ніякої процедури набуття громадянства ані в мене, ані в моїх батьків не було.
-
Круто!