Українська Канада
-
Мені прийшло 2 листа, про те що біометрія валідна 10 років та запит на відправку паспорта
-
дякую 🙂
-
ще не купили, тому шукаю кращі та беспечні варіанти
-
дуже дякую за пораду!
-
Як варіант якщо ви вже придбали квитки на літак, можете отримати транзитну візу тої країни з якої будете вилітати, у Польші звертаєтесь до консульства тієї країни звідки вилітаєте та для підтверження надаєте квитки вильоту вам без проблем нададуть транзитну візу на три доби, хай щастить!!!
-
розумію, просто дорогувато виходить
-
Це зараз ціла проблема, бо в деяких країнах Європи українцям дали такий статус, що як ВНЖ, і дає право подорожувати по ЄС 90/180 навіть після закінчення безвізу. В Польщі ж на такий документ, карту побиту, українці, що заїхали після 24.02 і отримали статус укр, зможуть податись тільки через 9 місяців з дати в’їзду. Тому багато знайомих з такою ситуацією просто вилітають з Варшави рейсами прямо до Канади, без пересадок в інших країнах ЄС.
-
печально
-
Маєте статус в Польщі, можете далі бути легально в Польщі, але безвіз закінчився і пересування по ЄС вже не буде легальним, згідно з роз’ясненням від польської прикордонної служби. Я писала їм листа з приводу подібної ситуації і отримала таку відповідь.
-
дякую! спробую
-
оформили лише песель
-
У кожній державі є іміграційна служба Вам треба зайти до них на сайт та звязатися на телефон горячої лінії та запитати всі питання чи є порушення та що треба щоб його уникнути паралельно відправти їм електронний лист про ваше звернення щоб був доказ вашого звернення.
-
не підкажете, де саме взнавати? я так розумію, що в гуглі я нічого не знайду. Наприклад про Францію
-
Треба взнавати з правилами тої країни з якої виїджаєте практика нова і кожна держава приймає свої правила, якщо у Польші дозволяють Українцям перебувати без реєстрації 18 місяців то і виїджати з Польші ви можитє без проблем, як в інших державах треба взнавати!
-
А як щодо тих, у кого 90 днів завершилися? Знаходимося у Польщі, але вилітати до Канади хочемо з іншої країни ЄС. Можуть бути проблеми?
-
Так проблем не має!
-
При в'їзді в Польщу ми автоматично отримували право на тимчасове перебування. На біженство не подавались. Лише зробили песель, але жодних виплат не отримували. Були там 78 днів, тепер повернемось, щоб вилетіти в Канаду, тобто транзитом. Як думаєте, мали б пустити без проблем?