Українська Канада
-
Дуже часто (майже кожен день і в кожній групі) пишуть: не їдьте, якщо у вас немає 10 тис $ на людину. Тут вам ніхто не допоможе і ви нікому не потрібні. Цим самим відсіюються ті, які і справді є біженцями і потребують допомоги! Тому не дивна ситуація...
-
Знайомі, які живуть в росіі, але не міняли українське громадянство, кажуть, що там почали притісняти українців: в школах знущаються з дітей, вчителі їх принижують, почалися репресії від фсб, людям не дають спокійно жити, погрожують, що заберуть квартиру і змушують брати російське громадянство, починають людям приписувати різні статті і хочуть посадити до в’язниці, того українці масово тікають з росії і шукають різні можливості виїхати.
-
Дякую!
-
Вибачте, а яким чином стикується "ледве живий" і бізнес-тріп до війни? Чи Ви описали гіпотетичну ситуацію?
-
Сам когда-то рассматривал вариант иммиграции на Юкон. А сейчас просто мечтаю побывать там.
-
Але ті хто наприклад навчалися за кордоном якийсь час до війни, і під час війни не мають як повернутись додому і жити так як жили до цього то вони не біженці? Бо не розумію, студент який проживає в гуртожитку і зараз закінчить навчання поїде до канади бо додому ніяк, то він пристосуванець? Дивно якось
-
Проблеми взагалі в іншому, поза урядом Канади, допомагають звичайні люди, як Канадці так і Українці, які приїхали раніше. І повірте, приїхати до Канади родиною задоволення не з дешевих. І мені теж не було б дуже приємно дізнатися що я витратила понад 15 тис $ на свій приїзд, зараз висилаю гроші на допомогу Україні і ще допомагаю біженцям, які приїзжають до Канади. А сама з чоловіком працюю, як ви зазначили, на найтяжчих і найменш оплачуваних умовах, бо ми теж ньюкамери. І так це мій вибір допомагати чи ні, но всі це роблять не для реклами,а від чистого серця і ніхто не хоче бути обманутим, бо це не приємно. Якщо це комусь не зрозуміло, то розмовляти немає про що
-
Знаете коли ми з дружиной здавали біометрію в віз. центрі у Гаазі . Прийшов афроамереканец з паспортом Українця . Я з повагою відносився до нього , допоміг , підказав як взяти талон , хоча розумів во він навіть по українськи не розумію ні слова , але має паспорт українця. Але далі він сказав , що він прийшов першим . Нагло брехав перед усіма тими , кто прийшов раніше за нього . Він навіть на англійськой казав одному чоловіку , котрого він захотів зайняти місце : “man do you have a problem ?” І Ц візовому центрі більше було індусов ніж українців . Це пост саме про таких , кто навіть національності немає слав‘янскої . Я з Маріуполя , втратив квартири , бізнес , ледве живий остався. І якось несправедливо , коли таким «персонам» допомагають більше , ніж тим кто дійсно все втратив. Але можно представити , що я був би гіпотетично в бізнес тріпі по ЕС до війни , так що я не мав би право тоді подавітися на програму лише за те , що я не перебував на момент війни в Україні, хоча там проживав все життя ? Тут палка двух кінців. Повинна бути відповідальність самих людей ,кто подає на програму.
-
Адміністратори групи розмістили коментар волонтера, який допомогає українцям, !!!які тікають від війни!!!, щоб наголосити на тому, що потрібно говорити правду. Але кожен, як завжди взяв з того посту, що йому найближче і виходить, що суті так ніхто і не зрозумів. В Канаді цінують репутацію, тут просто довіряють словам людини, але якщо впіймають на брехні, то з такою людиною більше справ мати ніхто не хоче. А ті люди, про яких пише волонтер, видають себе за біженців, тобто завідомо надають неправдиву інформацію.
-
Вибачте, але люди які мають пмж в ЄС можуть подати на візу за загагальную процедурою, сплатити кошти в бюджет и таке інше. Бо та ж сама проблема в Польщі, у Німеччині і взагалі всюди. Люди, які роками живуть тут, користуються всіма пільгами, або навіть забирать гуманітарну допомогу…
-
Вони забирають місця більш кваліфікованих людей, які стоять в черзі, щоб потрапити до Канади на загальних правилах. Платять великі кошти, здають англійську і досвід отримують. Мені відео з візового центру присилали дівчата що стоять на візу, 30-40% в черзі чоловіки від 18 до 60. Як це можливо?
-
То є частково проблема створена сами урядом Канади. Навіщо надавати право на цю візу людям, які мать пмж в третіх країнах (особливо в білорусі, рф)? Ця програма на мою думку повинна бути виключно для людей, що покинули країну після війни або хоча б перебували за кордом без робочої/навчальної візи чи якогось пмж/громадянства. Не було б у них ніяких черг місяцями.
-
Якщо канадський уряд наважився дати допомогу , що вам заважає бути трішки добрішим? Вони приїздять їсти ваш хліб ? Чи віднімати вашу роботу? Вони приїздять робити найменше оплачувану ,тяжку працю , здебільшого. Не бажаєте допомагати ,то й не треба ,люди самі розберуться і без вас