Я отримав вклеєну візу на 10 років 20.04. ділюся досвідом, як йшов процес.
Заповняв анкету на себе та доньку яка подорожує та живе зі мною. Під час початку заповнення своєї анкети назвав її «family» та вказав, що зі мною їде донька. Також вказав інших своїх дітей, яких я маю але вони не подорожують зі мною. Після заповнення своєї анкети заповнив анкету доньці. На кожного члена родини з яким ви подорожуєте, ви повинні створити анкету та заповнити її.
18.03.- закінчив заповнювати анкету на сайті Sign in (cic.gc.ca), під час заповнювання стикнувся з проблемою, що коли вносив міста де працював, далі не пропускало. Знайшов у чому причина у останньому виду вашої діяльності треба вказати « по цей час». Також практично усі інтернет браузери мають вбудований перекладач, клікаєте правою кнопкою миші та обираєте «перекласти сторінку», переклад буде не літературний але, якщо ви взагалі не розумієте, що там написано то це даси вам певний рівень просвітлення.
Після заповнення анкети, одразу прийшло запрошення на біометрію, за цим посиланням центри в які ви можете записатися на біометрію, внизу сторінки знаходите країну в якій вам потрібно здати, клікаєте «Make an appointment» і записуєтесь. Записатися одразу у мене не вийшло, помітив, що з п’ятниці до понеділка оновлюється розклад і можна записатися. У п’ятницю 25.03. мені вдалося записатися на біометрію в місті Братислава (Словаччина) на 09:30 27.03 неділя. На біометрію необхідно прийти за 10-15 хвилин до назначеного часу, мати з собою паспорт або інший документ з яким ви збираєтесь подорожувати, також якщо є можливість треба роздрукувати лист якій надійде після запису через електронний кабінет, у якому вказані час та дата біометрії. Просрочені закордонні паспорти (в тому числі дитини) можна подовжити у посольстві або консульстві нашої держави України, це робиться за 10-15 хв. якщо нема черги. Робив одній своїй дитині подовження строку дії паспорта у Братиславі.
Після того, як здав біометрію на наступний день 28.03. отримав лист у кабінеті IRCC, про те що треба завантажити у анкету дитини свідоцтво її народження, та дозвіл матері на виїзд дитини за кордон. Завантажив українське фото свідоцтва про народження без перекладу, таке як є, на ріднесенькій українській мові. Та роздрукував на принтері отаку довіреність: «
Letter of authorization
I, M____a S_____a, was born on __/__/19__, passport FM______, give my consent for my child A___a L___o, born on __/__/20__, passport FZ______, to travel to Canada, accompanied by her father V______v L____o, born on __/__/____, passport FL_____. I approve to V_____v L____o resolve any issues related to A____s L____o departure to Canada, as well as all issues that will come after arrival in Canada.
____/03/2022 M_____A S_________A ».
Після того як роздрукував, Мати дитини її підписала, поклав закордонний паспорт Матері на цей лист, першим розворотом, так щоб було видно її підпис та сфотографував. Після цього завантажив у кабінет фото довіреності з паспортом на фоні.
01.04. отримав повідомлення на ел.пошту та у кабінет IRCC про те що моя анкета схвалена, та запит на надсилання паспорта, наступного дня отримав теж саме по доньці.
В силу певних сімейних обставин, був не в змозі відправити паспорти одразу на вклейку візи, тому відправив паспорти разом з роздруківкою про їх запрошення та письмовою згодою на обробку персональних даних 08.04. DHL у посольство, яке заходиться у Відні, попередньо сплатив 18,10 Євро на пошті, за те що мені повернуть назад паспорти поштою. Можна і самому відвести та вкинути у скриньку посольства, так буде швидше. Моє письмо з паспортами доставили у посольство 12.04. Після цього 19.04. я отримав на ел.пошту листа, про те що я можу забрати паспорти у посольстві Відня з 13:00-14:30 20.04 або 21.04., що я і зробив. Під час отримання паспортів, може приїхати одна людина та отримати паспорти усіх членів родини, бажано взяти документи їх документи або фото їх документів паспортів. Коли будете біля віконця, де дівчина буде видавати паспорти, вона попросить показати вас листа який надійшов вам на пошту,