Українська Канада
-
Якщо вам кажуть, що можна без проблем пройти через Ontario’s Express Entry Skilled Trades stream, то там англійська також 5+, вимоги по професіях. Термін розгляду Skilled Trades stream дуже довгий. www.ontario.ca/page/ontarios-express-entry-skilled-trades-stream
-
Коротко проглянув провінційні програми Онтаріо і зрозумів, що програма інших провінцій набагато простіші та доступніші. Онтаріо вимагає роботу виключно у TEER 0-3, мова 6+ і високі вимоги для роботодавця. www.ontario.ca/page/oinp-employer-job-offer-foreign-worker-stream
-
Переважна більшість провінцій окрім Манітоби та Саскечвану мають схожі умови, не сказав би що НОК 0-3 це щось неможливе, там є багато позицій які можна опанувати за цей час, багато позицій менеджерів від фуд сервісу до роздібної торгової. Щодо мови, це не самі високі вимоги, по Canadian language benchmark 6 балів це початково-середній рівень
-
+ можна йти через федеральні програми, не обовʼязково отримувати номінацію від провінції, я згоден що в Онтаріо вимоглива провінційна програма але це має сенс, 10% населення та більшість мігрантів живе в Онтаріо
-
Номінація від провінції додає бали для ЕЕ. Багато хто, навіть із англійською 7-8, роками висить у ЕЕ пулі, бо бал не падає. І потім все одно вирішує йти через провінційну програму. Такі реалії. Зараз масово спостерігаю міграцію українців із Онтаріо до інших провінцій.
-
Провінційні програми гарні тим, що вони є транзитом до федеральної та дають додакові 600 балів у випадку номінації, але через федеральний уряд також все можливо. Головне рівень мови та досвід роботи. Результат останнього розіграшу CRS становить 507, що є вищим результатом, ніж останній розіграш EE, але все ще близький до 500. Будь-хто з таким (500) або вищим балом отримав би запрошення подати заявку на експрес-вхід. Наприклад по Federal Skilled Worker Program мінімальний прохідний бал наразі 67 балів за результатом останнього розіграшу і щомісяця він падає, на фоні планів уряду залучити додатково декілька мільйонів нових мігрантів до 2025 року. Декілька років канадського досвіду работи + английська на рівні 7-8 за ielts (B2), вік до 30 років, та вища освіта - ви вже будете на голову вище тих кандідатів, які чекають на федеральну за кордоном і ніколи тут не працювали
-
Я в жодному разі не кажу, що це легкий процес, це не так, але і не неможливий. Згоден з вами що в Атлантичних легший міграційний, але про рівень можливостей, роботи, комфорту життя там в мене багато питань.
-
Я думаю ця міграція з Онтаріо більше повʼязана з вартістью життя та питання працевлаштування, ніж міграційною мотивацією. Припускаю, що коли ви кажете про Онтаріо це більше про Торонто, з якого дійсно багато хто іде, бо мінімалка усюди однакова, але вартість життя в рази більше ніж в Алберті, наприклад
-
Як я розумію, після подання заяви work permit продовжуєтся на час поки її розглядають чи я помиляюсь?
-
Так, я це і мав наувазі, як раз в переліку є право отримання тимчасового продовження при поданні на одну з трьох федеральних програм
-
А як, доречі, ситуація з оцінкою досвіду роботи? Як я розумію, потрібен саме канадський досвід для міграції через федеральні. Більшість мігрантів подають аплікації знаходячись за кордоном, якщо я правильно розумію, не маючи місцевого досвіду. Чи не буде перевагою саме канадський досвід для тих аплікантів, які проживають в Канаді?