Не хотів спамити, але доведеться повторюватися…
Я думаю, можна підсумувати ситуацію за 3 дні у ДП сервісах в логічному ключі і без рожевих окулярів.
1. Який сенс було зупиняти видачу, якщо ДП сервіс планує відновити і видавати паспорти всім, хто подався до 23.04, а тим більше тим, чиї паспорти вже фізично лежать у сервісах. Чому просто не зупинити подачу на нові паспорти!
2. З якою метою змінювати статус на «персоналізовано» — тільки з однією, щоб потім посилатися і говорити, що ваш паспорт в Україні, або затягувати видачу до 18 травня, посилаючись на глюки в системі. (глюк в системі — це повна нісенітниця).
3. Нова постанова стосується ДП сервісів, в якій не вказані дати з яких паспорти будуть видаватися в Україні. Що означає — всі паспорти, які навіть уже приїхали за кордон у ДП сервіси.
4. Протягнуть усіма силами до 18 травня, а потім будуть посилатися на новий закон при видачі, де говориться про ВОД.
5. Вони порушили все що можна, цими постановами, включаючи закон, який навіть ще не набрав чинності. Жодного правила для них, про те що закон зворотної сили не має — в апріорі немає!
Ось тому, я і роблю
Висновок, що це все — знімайте рожеві окуляри, паспортів не буде, за винятком певних категорій. Всі паспорти, які вже лежать у ДП сервісах — повернуть в Україну через певний період. На повернення грошей — чхати вони хотіли.
Про подачу я взагалі мовчу. Дивляться тобі в очі, кажуть здавайте, платіть, але паспорт ви не отримаєте і грошей ми вам не повернемо, але ви платите — сюр повний!
Якщо хтось може контраргументувати, буду радий почути і хотілося б согодитися, що я помиляюсь — але навряд чи!!!