Українська Канада
-
дурдом!!! Але люди різні))) Мені, наприклад, соромно, коли я відверто не розумію, що мені говорять, або коли я не можу правильно висловити свою думку, а потім вже вдома мене "осіняє"))) Але жити в країні 20 років і не подужати базовий рівень....тому я, мабуть, ніколи не зрозумію російськомовних, які живуть в Україні з народження і щось там патякають про те, що ніяк не могли вивчити українську. Казали б чесно - не хотіли.
-
треба ще не забувати, що є таки поліглоти, а є зовсім не схильні до мов. Мені завжди мови давалися легше, тому є сподівання, що процес розуміння і вільного спілкування не розтягнеться на роки
-
В Україні наразі пологи оплачує повністю держава. Вже років 2 як. Звичайно, якщо породілля йде приватно до лікаря щоб саме він її вів і приймав пологи, тоді вона сама платить особисто йому нелегально. А якщо прийти нарождувати чи кесарів розтин за показаннями то абсолютно безкоштовно. Всі ліки є в лікарні.
-
Можливо, в Онтаріо інша ситуація, і вас роботодавці самі шукали, або їм допомогли вас знайти волонтери, які займаються працевлаштуванням українців. Я живу в Нью Брансвіку, малесенькому містечку, і тут робота наче й є, але із всіх резюме, що я розіслала (у тому числі й по своїй українській спеціальності) мені відповів тільки один супермаркет. На одну з найнижчих посад. І я, звичайно, погодилася йти до них, бо так можна сидіти і чекати манну з неба роками, а починати ж десь треба, і заробляти на прожиття вже давно пора, і хоча інколи в мені прокидається такий амбіційний черв'ячок, мовляв, оце з ти з головного бухгалтера та й в клерки скокнула, ото досягнення всього життя, але я швидко себе заспокоюю тим фактом, чого я взагалі опинилася в Канаді. Зате моя дитина, мама і я в безпеці, а клерком вже, чи ще кимось - робота є робота. Звичайно ж, я вчу посилено мову, і маю надію, що через рік я вже зможу претендувати на адекватну посаду, а поки маю що маю)
-
ну, ми із сестрою вважали до приїзду в Канаду, що ми непогано знаємо) Приїхали сюди - сиділи в тихому шоці, що не розуміємо нічогісінько з того, що нам говорять. А самі канадці нам кажуть, що ми непогано говоримо і розуміємо. Думаю, що лестять, бо більшість часу при розмові ми або схвально киваємо головою, або перепитуємо "соррі?"
-
Влаштувалася легко, вони мене самі запросили на співбесіду, приїхали додому за мною і завезли в компанію, щоб показати де вони працюють і яка компанія. Але перед тим я спілкувалася і з мерами двух містечок, які пропонували надіслати їм резюме для пошуку мені роботи. Тобто вільна англійська- це наскільки вільно і чисто ви спілкуєтеся, і пишете. P.s. Не прийшлося їм слати резюме, бо знайшла роботу самостійно швидше. Не знаю як де, але тут роботи хватає.
-
Добрий вечор , будемо у Калгарі через тиждень. Будь ласка підскажіть , кто жив у хост Фемелі перші дні , як ви їх знайшли та де . Або де взагалі шукати житло, а краще дешеве , або безкоштовне .
-
цікаво, як ви влаштувалися на таку посаду без вільного володіння англійською?