Вот сегодня в одной группе писали процесс, если интересно:
Починати треба з сайту WES: обрати вид звіту по евалюації, зареєструвати аккаунт та сплатити кошти. l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.wes.org%2Fca%2Fevaluations-and-fees%2Femployment-applications%2F%3Ffbclid%3DIwAR0lipRUM4ZsiiEY-8LMlvW_trHty-UFCQHvPBCqfAIz60xUyuoiTc9lFuQ&h=AT3lvBsdOe9XENugcsF1xgHEi5VNWvFi4gONKH_LcPO8pPenCq4CRlY0Evvle0oQxwy_4GLzQtDD-IsA4I0BnaFLGFjJ5rDaB1O2JQssbvX_h1SOhXTcMZ37iYoZ-lCxMrXzng
Далі ви реєструєтеся на українському сайті від Міністерства Освіти України. І виконуєте всі дії, що там вказані, для формування пакету документів. Оригінали ваших дипломів і додатків відправляти нікуди не треба. Доки діє військовий стан, достатньо лише якісних сканів і все. Заповнюєте заяви, що вам пришлють. Робите оплату українських послуг і чекаєте, доки вони все зроблять. Вони самостійно все відправляють на WES, вам нічого вже робити не треба. apostille.in.ua/en
Весь процес у мене зайняв приблизно 25 робочий днів (10 днів українська організація готувала переклад + 10 днів українська огранізація готувала пакет на відправку до WES) + 7 днів бере WES на евалюацію)
По завершенню всіх процесів в аккаунт WES прийде електронна форма звіту, яка не є офіційною копією. Більше для ознаоймлення, як я зрозуміла. Оригінал звіту відправляється на адресу, яку ви вкажете при реєстрації на сайті WES. Там є змога змінити адресу, протягом процесу евалюації, якщо ви кудись переїдете.
Яку форму звіту вибрати краще, я вам не підкажу. Кожен має вирішувати самостійно, враховуючи свої цілі та потреби. Але на сайті WES все досить гарно описано зі зразками звітів.
Варість буде різна, залежно від звіту, в мене десь вийшло все в районі 350 доларів. Всім успіхів!