(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Залежить від контексту
-
Я не знаю за це, ми не везли кеш Українська таможня точно питає, а канадська хз, може хтось з чату скаже
-
декларацію там же все одно походження грошей питають чи просто я везу от стільки то та й усе?
-
Нічого не просять Точніше якщо ви багато кешу принесете як н‘юкамер, можуть спитати декларацію За свіфт не питали нічого
-
скирдуємо гроші на Канаду поки чекаємо. От думаю вистачить канадський стороні виписка із банка про сняття валюти чи їм щось ще потрібно
-
Якщо це сейвінг акаут у банку, то там буде нарахований % і це теж оподатковується
-
Ахах та звісно Просто tfsa/rrsp це безподаткові рахунки, для інвестування на розкішне життя в старості Але оскільки Канада вкрай зарегульована, то є ліміти того, скільки можна наварити без податків Дебетові рахунки заводьте хоч 100, якщо там нема інтерест рейту
-
а можно просто гроші на дебет покласти і все для початку? а то ви мене трохи налякали штрафами за те що в тебе є гроші
-
Да Але я маю на увазі що до подачі декларації руму нема, якщо закинути на ррсп то сра вважатиме що ти перевищів ліміт і там штраф теж
-
я доначу 25% зп державі добровільно-примусово, більше поки не можу, вибачте
-
Тебе никто не мешает ей задонатить))
-
Sharing is caring 🥰
-
Спасибо) Я к тому, что доступ к реальным цифрам будет как будет декларация, и она даст доступ к этому кабинету)
-
от Ви таку інфу даєте, а могли би 220 баксів за годинку підзаробити
-
Дивись, там ліміт на цей рік вираховується з інкаму на попередній, 18% але не більше ніж 26 тис На цей рік більше покласти не можна бо буде штраф На наступний буде умовно 26+26 Якщо ти цього року нічого не клав, руми зберігаються
-
і після цього ви питаєте чому в Канаді так багато безхатьків? от вони не знають що з бонусом робити, намагаються розібратись і вирішують краще жити в даунтауні з фріками ніж оце усе
-
Так, це бонди, у будь-якому великому банку є Там процент не дуже великий, але акціі можуть впасти, а бонди ні. Тому якщо ти знаєш що за рік умовно будеш тратити і зараз не потрібні, то бери річний гіс та і все