(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Немало, але й не дуже й багато. І якщо з лінуксом на "ти", то посидів, почитав трошки мануала і норм.
-
Как будто это всё программистам ненадо, ага.
-
Да чисто роад мап посмотреть можно и хватит))
-
ну так, але ж на це часу ввалити треба немало
-
Выглядит страшнее чем есть на самом деле. Я software engineers такими же считаю.
-
Коли починаєш щось по цьому робити, то все стає не так страшно
-
Попалась картинка, яка добре ілюструє чому я вважаю опсів надлюдьми
-
Тобто якщо акції на Nyse і ти їх там купуєш за допомогою любого брокера ти платиш такі податки
-
В штатах щоб не платити податки з акцій і дивідендів від них треба мати форму w8-ben якщо вона не подана платиш 30% з акцій і інших доходів так само як і резидент
-
Акции на брокерском аккаунте и ты имеешь к ним доступ, но это не делает тебя шатовским резидентом
-
і 19% якщо польська бо тут інші ставки
-
Він їх не продавав, тримає, але просто наскільки я розумію що коли кантора дає стоки, то вони десь мають бути у тебе на брокерському рахунку? сам доступ до бірж мають тільки брокери, можливо у гуглів майкрософтів і тп є свої такі тіпа фірми посередники які тобі купляють продають, бо я у деталях не питався як у нього і що працює з стоками, але наприклад в Ірландії тоже є своя біржа наскільки розумію то там стоки тих кантор тоже розміщені, це я веду просто до того щоб не було моментів з податками з акцій, бо у мене є наприклад пару стоків американських кантор але мій брокер немає можливості передачі w8-ben тому в мене з стоків при продажі або ж при дивідендах йде 30% комісії якщо це штатська біржа
-
Я очень сомневаюсь что он продавал акции через местную биржу.
-
Если прям упростить, то ты продаешь акции через представительство своей компании. Физически тебя на бирже нет. Ну это как я понимаю.
-
Бо коли знайомого хайрили в Гугл, то в Стокгольмі є біржа яка має акції гугла і з тим мені було все зрозуміло
-
А вот хз може й у Польщі якраз не дають стоки?...
-
З цим згідний, але щоб мати акції на рахунку треба щоб була й біржа яка ними торгує чи як? а відповідно брокер з доступом до тої біржі?… бо я щось таки не доганяю, трохи маю акцій різних кантор, тому й цікаво як воно хендлиться...
-
А там дают стоки?
-
Брокер - штатовский, но аккаунт ты открываешь через представительство компании в твоём регионе. Для примера, гугл Канада и гугл, с точки зрения уплаты налогов - разные вещи
-
ніт, юзай поиск по тегу "вакансия"
23 Jan 2023, 01:02
131766/645594
18 minutes ago