Вже маю досвід в отриманні, тому трохи виправлю.
G1 - це права, які отримують найпершими, і з ними можна їздити лише коли є хтось досвідчений в машині. Наприклад власник.
Для того щоб їх отримати потрібно здати теоретичний тест. Краще трохи підготуватись, бо будуть питання типу «скільки алкоголю може бути» і «наскільки заберуть права в цьому випадку».
G2 - це вже повноцінні права з одним лише обмеженням - не можна вживати алкоголь. Для того, щоб їх отримати треба здати водійський тест. Для нього я би також підготувався, бо є специфічні речі для Канади. Наприклад, можна взяти один урок водіння. І ще нюанс - здавати водіння треб на своїй машині.
Про мій досвід отримання.
Я маю досвід 10 років водіння в Україні. Займався зміною прав десь 3 тижні назад.
Як приїхав в Тест Драйв, мені сказали, що мій флоу - це здати теотретичний тест (і отримати G1) і відразу записатись на водінн тест (і отримати нормальні права G2).
*по правилам має пройти рік (чи 8 місяців) щоб після отримання G1 можна було здавати на G2.
Теоретичний тест на G1 я здав в той же перший день. Там всього 2 тести - один на знаки, інший на правила дорожнього руху. Другий тест я фейлив декілька разів, але на місці відразу платив за новий тест (16$) і в результаті в той же день все здав. Але мав декілька перездач.
В той же день відразу записався на тест по водінню. Через тиждень мав тест по водінню - зробив 4/4 помилок. Але здав. Помилки в основному специфічні для Канади. Машину мені дали друзі.
По ціні - без перездач коштувало 160$.
*обовязково треба мати підтвердження адресу. Я використовував адресу друзів