(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
ну і щодо правдивої історіі 🙂 це напевно треба з боку алгонкінів читати
-
ні, я сама б хотіла почитати щось цікаве, але насправді руки не доходять пошукати, я читала на вікі та потім ще по крос-посиланням переходила Якщо я знайду якийсь научпоп я скину
-
Ви раптом не знаєте, де почитати якусь правдиву історію Квебеку? Щоб дізнатися, які реально відносини між Квебеком та іншими частинами Канади, а також з Європою. Я з умовно нейтральної інформації знаходила лише політичні та економічні статті, а цікавить відношення простих канадців до окремого статусу Квебеку. І також не ясно, чому податки вважають найбільш високими - в Атлантичних провінціях вони теж немалі.
-
Дякую ще раз) Ми тут з дружиною просто думаємо, що не знайдемо роботу та не зможемо отримати ПР без французскої, бо вона біздев, а я девопс( А рибу на Лабрадорі автоматизувати та продавати якось не дуже хочеться
-
ну тут багато факторів 1) це cхідне узбережжя, тобто воно ближче до батьків і тд 2) Монреаль не такий дорогий, тут все ще можна придбати окремий будинок відносно поблизу від міста 3) у той самий час, у Монреалі гарні паби, рестикі, концерти та інша культурна фігня 4) тут тупо ідеальний климат для нас(крім квітня місяця) - взимку лижі, влітку вело, хайкінг цілий рік, дуже багато води та водних активностей 5) Монреаль дуже ламповий, подобається там гуляти 6) Квебек сіті теж класний, там є дух старої Європи 7) мені близька позиція кебекуа щодо мови, і подобається французська мова і культура 9) це чи не єдина по-справжньому двомовна Канада 10) близько штати, можна наприклад у НЙ чи вермонт на машині змотатися
-
блін вона дуже класна. це Aaron Blabey, я не могла мимо пройти
-
Дякую. А чим вам подобаєтся Квебек та Монреаль? (Якщо ви тут живете)
-
приклад книжки яку я просто читаю без словника) тобто до економічних та політичних статей ще далеко
-
я її вчу активно напевно десь з літа. До того я типу займалася епізодично десь з півроку до від’їзду з України, але у мене було ще півроку перерви і я все забула Я наразі ще не можу вільно підтримувати розмову, але я читаю багато франкомовних місцевих груп у фб і розумію майже все, на слух розумію об’яви у супермаркетах, можу купити їжу чи спитати як пройти в бібліотеку, ну і смол толки про погоду чи дітей чи собак. Я б сказала що напевно десь А2 в мене, я займаюсь кожного дня по дуолінго + два рази на тиждень з вчителькою, ну і сама намагаюсь споживати франкомовний контент. Ходити на ті курси що від держави у мене нажаль нема часу, може воно б швидше пішло наприклад у мене є друг-франкофон, ми домовились що спілкуємось французською, але якщо складна тема чи треба швидко - переходимо на англійську також я читаю французською малим своїм, але я їм перекладаю, тобто книжка французською а я “читаю” російською чи українською чи англійською тут просто дитяча література переважно на французській взагалі я б сказала що у середовищі воно вчиться якось само, особливо якщо ви не соромитесь помилок і нема блоку почати розмовляти
-
🇨🇦 Amazon Canada Hiring Event — Developers and DevOPS Ви талановитий Software Development Engineer чи System Development Engineer, який бажає зробити кар’єру в Amazon AWS? Тоді відвідайте онлайн-івент щодо працевлаштування українців від Amazon! 🗓 Розклад: • потрібно подати заявку та пройти онлайн-оцінювання до 16 травня • пройти онлайн співбесіду 16:00 — 21:00 у проміжку з 16 до 20 травня. Більше деталей — у календарі. 👉 dou.ua/goto/9VD3
-
А наскільки швидко ви вивчили французьку?
-
Да, а шо мало? Судя по чатикам - норм
-
короче зараз у Квебеці є кілька стримів які дуже швидкі, якщо у вас офер у айті сфері з високою зарплатою(80 персентіль і вище, там треба по ноку дивитись кому яка треба). Там є можливість піти через франсізасьон стрім, коли ви не здаєте французську але обіцяєте вивчити(я якщо чесно хз як це перевірятимуть, але для подачи її здавати не треба). Аналогічна фігня є по скілед воркерс стрім - якшо є валідований офер у квебеці(доволі проста процедура), то можна пройти без французської за 2-4 міс отримуєте сертифікат відбору, з ним можна подаватися на федеральний етап на той час коли ви чекаєте аріму, у вас так званий імплаєд статус - тобто ваш статус у провінціі та канаді зберігається протягом усього розгляду після подачи на фед.етап можна оформити відкритий ворк перміт та міняти роботу, якщо хочется - знову ж таки на весь строк розгляду імм адвокадо каже що йому невідомі випадки коли доки були в порядку і була відмова на федеральному стріму. Тобто якщо ви бажаєте дійсно у Квебеці жити, то це норм варіант насправді, ну 37 міс чекати фед етап це звісно довго, але провінціальні програми зазвичай не набагато швиші нам подобається Квебек, тому ми розглядаємо цей варіант. Наприклад після подачи на фед.етап можна було б взяти іпотеку та обживатися спокійно
-
З якою зп?))
-
В тд?