(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Може залежати від країни. Але якщо річ про CUAET, то оплачувати потрібно тільки зворотню доставку і все. Принаймні я не чув щоб когось просили сплатити ще щось.
-
Крім чеку на зворотню відправку ще щось потрібно додатково платити? На сайті візового щось йдеться про Package transmission service charge, не розумію що то є
-
Короче, просто досилаєте цей лист до них по інструкції.
-
Опа. А так не можна було. Обов’язково потрібно вкладати Passport Request. Без цього посольство ваш паспорт не зможе зв’язати з вашим application.
-
Вони пишуть що ви до паспорта не вклали лист з Original Passport Request.
-
Фух, лонгрід вийшов.
-
Foil-less visa видається на 6 місяців. Звичайна - хто в ліс, хто по дрова: - у більшості людей до кінця дії паспорту. - комусь на 3 роки. От у мене такий кейс. - у тих, у кого діти - всій сім’ї до найближчої expiration date в дитячих паспортах.
-
Плюс зараз почали видавати foil-less visa. Типу одноразовий в’їздний документ. Замінює візо, але не дає права на повторний в’їзд в Канаду. Але по цьому листу також можна подати паспорт на вклейку фізичної візи.
-
Як це виглядає зараз (CUAET): - отримуєте Original Passport Request від IRCC. - формується пакет на відправку з паспорта, заповненої VFS Consent Form, роздрукованого Original Passport Request та чеків за сплату зворотньої доставки (ось ця штука опціональна і залежить від конкретної країни). - відправляється паспорт до VFS. Або кур’єром або через особистий запис. Особистий запис процесситься в пріорітетному порядку і наступний пункт для таких паспортів буде пропущений. - він падає в купу інших паспортів та чекає поки до нього догребуть працівники VFS. Це було особливо актуально для Варшави, бо там кілька днів поспіль було +1000-1500 паспортів. Ну і там тупо LIFO. - якщо відправляєте, то тільки кур’єр з врученням в руки та сповіщенням про доставку. Плюс потрібно вказати що в пакунку важливі документи. - ніяких сповіщень від VFS про те, що вони отримали ваші документи, не буде. Тільки від кур’єрської служби. - VFS таки догрібає до конверта з паспортом та формує його на відправку до посольства. Присвоюють трек номер та відсилають перший статус з ним на імейл, який ви написали в VFS Consent Form. Це перше місце, де дуже багато факапів. Дофіга кейсі коли імейл тупо неправильно переписували в систему і усьо, ніяких апдейтів на пошту. - обов’язково вкладаєте в конверт ваш імейл, ім’я, адресу та контактний телефон в роздрукованому вигляді. Щоб мінімізувати шанс завтику через поганий почерк. - посольство отримує пакунок від VFS і починає обробку. Сповіщень також ніяких при цьому не буде. - після обробки посольством буде фінальний апрув в IRCC кабінеті. Типу в полі Final decision з’явиться дата цього рішення. Це значить що віза фізично вклеєна в паспорт. - посольство в той же день, або на наступний відправляє пакунок назад до VFS. На цьому моменті повинно бути оновлення за трек номером. - VFS отримує пакунок. Зазвичай це наступний день після фінального апрува. Тут також приходить сповіщення за треком. - далі залежить від країни. Або йдете особисто в живу чергу за паспортом, або чекаєте кур’єра. В Варшаві краще йти особисто.
-
Але це дуже приблизні цифрі, які взяті з різних чатиків.
-
Вклейка зараз взагалі весело проходить. Особливо в Варшаві. Там наприкінці Березня стався коллапс. А в останніх числах в них крашнулась аплікуха обліку і походу кораптнулась частина даних. Проте зараз вже норм, але жопа перемістилась до посольств. Одна тільки варшава за тиждень давала приріст в 1500 паспортів. А видавали віз десь 1000 за тиждень, або навіть менше.
-
CUAET? Покань сам лист. Без персональних даних тільки. Мені такий здається не приходив.
-
Здравствуйте! Хотела в Ванкувер ехать по программе Канады. Можно совет ехать/не ехать именно в Ванкувер? Как сложно будет найти работу и прожить за зп начального уровня? Я одна еду. Мой парень потом приедет когда откроют границу, он разработчик frontend react, давно работает, так что по сути мне как то обустроиться прожить выжить пока он не приедет. Образование masters computer science, работала я ui дизайнером/3д модельером 6 лет на фрилансе. Хотела все же разработчиком найти что то, либо c# либо js node, trainee вакансию хоть где поначалу и подрабатывать на выходных официанткой, насколько это реально? Английский норм, немного акцент есть. Еще я 16 лет играю на фортепиано, образование музшк, могу давать уроки новичкам-среднего уровня.