(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
Наче нормальні з виду. Просто я ніколи не працювала зі staffing agencies у Канаді. Заповнила дані на сайті, мені призначили відео-зустріч. На зустрічі було двоє рекрутерів, приємних, з гарною англійською, вони мене детально так розпитали що я вмію, що робила, запитали чи є в мене преференціі якісь. потім настала черга моїх питань, я запитала про зарплату, бо в мене немає канадського досвіду, і я правда не розумію скільки просити, то вони так помугикали 5 секунд, і говорять - ось стільки, це буде норм, не мінімалка, але й не забагато. Я запитала, чи я правильно розумію, що мій досвід у Польші middl-ом, це може означати для мене Джуна тут, то вони сказали - що 70% що так, але може і пощастити і таки на мідла тут, але щоб я буда опен майндед, і бачила у всьому можливості, ну це все зрозуміло. запитували чи я погоджуся працювати як вендор, через них. тобто я буду працювати на SI Systems, вони будуть робити мені подачу податків, документи, а я буду працювати на якусь компанію. я говорю, що так, мені це знайомо, колись так в Україні працювала через ManPower. Попросили референсів багато, не листів, а саме прямих телефонів до моїх бувших колег по цеху, щоб підтвердити мій досвід. наче все.
-
вчора мені рекрутери на відео дзвінку підказали скільки мінімум який я можу спокійно просити, враховуючи мій скромний досвід. я не називаю цифри тут, бо я тільки звичайний тестер, починаючий-слабенький-автоматизатор, тільки 3.5 роки досвіду, і не в Канаді. То мені сказали цифру за годину, до податків.
-
✅ так
-
КАНАДА: 🟢🔴🇺🇦 корисна інформація для українських біженців🟢🔴 ‼️В'їзд громадян України на територію Канади здійснюється на підставі закордонного паспорта (як біометричного, так і не містить біометричних даних). 🏡Умови перебування🏡 У Канаді діє спрощена програма в'їзду для українців Canada-Ukraine Authorization for Emergency Travel – канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (CUAET). www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/2022/03/%20canada-ukraine-authorization-for-emergency-travel-en-ua.html По суті, це канадський аналог статусу тимчасового захисту, який діє в європейських країнах. CUAET замінює візу, яка була потрібна раніше. Програма передбачає надання українцям та членам їхніх сімей продовженого статусу тимчасового резидента та дозволяє працювати, навчатися та перебувати в Канаді, доки вони не зможуть безпечно повернутися на батьківщину. Українці та члени їхніх сімей: drive.google.com/file/d/1tNSBJ8BX9IPA1MsD4JoQLopWuX-uSyRu/view ✅ можуть подавати заяву на безкоштовну гостьову візу та мають право перебувати в Канаді протягом 3 років; ✅ можуть подавати безкоштовну заяву на дозвіл на роботу разом із заявою на отримання візи, що дозволяє знайти роботу у найкоротші терміни; ✅ термін розгляду електронної заяви на візу становить ~14 днів; ✅ звільняються від вимог щодо вакцинації проти COVID-19 для в'їзду до Канади, однак вони повинні виконати всі інші вимоги охорони здоров'я, що стосуються туризму, таких як карантин та тестування. 📍Українці та члени їхніх сімей, які отримають або вже набули статусу тимчасового резидента в Канаді, ✅ можуть подати заяву на продовження їхнього статусу тимчасового резидента до 3 років; ✅ можуть виїжджати з Канади та повертатися у будь-який час протягом терміну дії візи; ✅ можуть безкоштовно відновлювати дозвіл на роботу чи навчання; ✅ можуть безкоштовно подавати заяву на новий дозвіл на роботу чи навчання; ✅ мають право відвідувати молодшу або старшу школу; ✅ можливо, будуть зобов'язані пройти медичний огляд імміграції, якщо вони цього не зробили, коли вперше в'їхали до Канади. ‼️Докладніше про програму читайте тут. www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/2022/03/canada-ukraine-authorization-for-emergency-travel-en-ua.html 🐕 Про правила в'їзду з тваринами читайте тут. inspection.canada.ca/importing-food-plants-or-animals/pets/eng/1326600389775/1326600500578 🏡 Житло icanhelp.host host4ukraine.com prykhystok.in.ua www.roomies.ca dopomogaCAN 🏡Тимчасове житло в Саскачевані можна знайти, якщо заповнити цю форму docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfe80tihedwz33GpDLwgqPT8wSYX1FUj0lv7JILjdZRg7WQUg/closedform 👨🏻💻 Робота sokolroom.com () – вакансії для українців у Північній Америці monster.ca ca.indeed.com jobbank.gc.ca/home alis.alberta.ca – вакансії по провінції Альберта Інші есурси для пошуку роботи: 📌 uatalents.com 📌 helpukrainians.jooble.org 📌 remoteukraine.org 📌 jobaidukraine.com 👨🏫Учні початкової та старшої школи можуть зареєструватися та почати відвідувати школу відразу після прибуття до Канади. Будь-хто, хто хоче навчатися в школі, може подати заяву на отримання дозволу на навчання після прибуття 📍Також Канада ввела для українців низку безкоштовних послуг, раніше доступних лише резидентам, таких як, наприклад, мовна підготовка, допомога у різних напрямках (зарахувати дитину до школи, підтримка молоді та представників ЛГБТ, інформація та послуги тощо). це тут. www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/2022/03/canada-expands-settlement-support-for-ukrainians-coming-to-canada.html Найбільше українців проживає в таких містах: Едмонтон, Калгарі, Торонто, Вінніпег, Саскатун. http://ucc.sk.ca/ 💵Вартість життя в Канаді. www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Canada 🇺🇦Консульський відділ Посольства України в Канаді canada.mfa.gov.ua/en/consular-affairs/contacts 🌍331 Metcalfe Street Ottawa, ON K2P 1S3 📞(613) 230-8015 📬[email protected]
-
А що там було? Просто цікаво
-
идея была в том, что тебя невозможно выселить, если что, поэтому хозяева так перестраховывались. Разумеется, без такого чудо-родственника, шансы получить гарантию законно равны нулю. Что делали люди? Покупали гарантии в черной базе или подделывали. Мы были законопослушные и молодые и не стали
-
короче, чтобы снять хоть что-то на долгий срок по нормальным ценам (а не а-ля несколько месяцев по short-term ценам), надо было иметь garantia. Это документ, который мог сделать родственник-владелец жилья, примерно такого же по стоимости, обязательно в Байресе и округе