(UA) IT/Tech Ukrainians in Canada
-
У меня есть тут знакомые украинцы, которые прилетели в Канаду по куает, родили тут ребенка, но оставаться или хотябы PR получить не планируют. Ойтишники. Хз, зачем им надо было такое.
-
В Онтаріо для українців по CUAET довідка не потрібна приблизно з червня 2022. Приходите до Drivetest, показуєте укр права, наголошуєте, що дата першої видачі прав - оце (якщо була заміна/втрата) - вони записують вам стаж з тієї дати. Проходите тест на зір, складаєте теоретичний екзамен, отримуєте G1 права та можете відразу записуватись на road test на G full права. Якщо G full не здасте - знову записуєтесь, цього разу на G2. Потім, коли куплятимете авто - дві страхові (Onlia та ще якась) автоматично зараховують вам український досвід.
-
по-перше у нас даї вже мільйон років нема) а так я чула максимум можуть попросити довідку про стаж водіння. у мене не просили, на самих правах подивились коли я в Україні отримала. і процедура не спрощена, просто не треба рік (чи скільки там) чекати, але так само треба здати теорію і практику
-
ото я не знаю, це дуже далекоглядний план, якщо народити сьогодні та чекати 18 років 😃
-
Так, але це не дає жодних преференцій для батьків в питаннях пр чи громадянства
-
Все, що я вище написав - це якщо укр стаж більше 2 років; якщо менше - є нюанси
-
Жодних "спрощених процедур" не існує - основне в тому, що вам стаж зараховують